Germania: Un centru comercial a fost închis de teama unui atentat

Germania: Un centru comercial a fost închis de teama unui atentat

Un centrul comercial din orașul Essen, în vestul Germaniai, a fost închis sâmbătă dimineață, iar zona a fost blocată din cauza unei amenințări de atentat, a transmis poliția locală într-un comunicat, citat de AFP.

"Centrul comercial va rămâne închis sâmbătă din motive de securitate. Poliția are indicii concrete privind un eventual atentat", a transmis poliția locală într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare.

Alerta a fost transmisă "de un alt serviciu", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției locale.

Ea "nu vizează decât centrul comercial Limbecker Platz", a adăugat poliția, precizând că a închis de asemenea parcările și stațiile de metrou care deservesc centrul comercial, un complex de 200 de magazine situat în centrul orașului.

Poliția nu a oferit detalii despre originea sau natura amenințării, adăugând că este în desfășurare o anchetă, cu sprijinul "unor agenți specializați".

Autoritățile germane sunt în alertă din cauza amenințării jihadiste, în special după un atentat cu un camion soldat cu 12 morți în decembrie la Berlin, revendicat de Statul Islamic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?