Germania: Un centru comercial a fost închis de teama unui atentat

Germania: Un centru comercial a fost închis de teama unui atentat

Un centrul comercial din orașul Essen, în vestul Germaniai, a fost închis sâmbătă dimineață, iar zona a fost blocată din cauza unei amenințări de atentat, a transmis poliția locală într-un comunicat, citat de AFP.

"Centrul comercial va rămâne închis sâmbătă din motive de securitate. Poliția are indicii concrete privind un eventual atentat", a transmis poliția locală într-un comunicat publicat pe rețelele de socializare.

Alerta a fost transmisă "de un alt serviciu", a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției locale.

Ea "nu vizează decât centrul comercial Limbecker Platz", a adăugat poliția, precizând că a închis de asemenea parcările și stațiile de metrou care deservesc centrul comercial, un complex de 200 de magazine situat în centrul orașului.

Poliția nu a oferit detalii despre originea sau natura amenințării, adăugând că este în desfășurare o anchetă, cu sprijinul "unor agenți specializați".

Autoritățile germane sunt în alertă din cauza amenințării jihadiste, în special după un atentat cu un camion soldat cu 12 morți în decembrie la Berlin, revendicat de Statul Islamic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...