Germania: Un lider al unei grupări extremiste de stânga turce a fost arestat

Germania: Un lider al unei grupări extremiste de stânga turce a fost arestat

Un olandez considerat unul dintre liderii filialei europene a Partidului/Frontului revoluționar de eliberare a poporului, o formațiune de extremă stânga turcă, pe care Turcia o consideră grupare teroristă, a fost arestat în Germania, a anunțat sâmbătă justiția germană, informează AFP.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, identificat drept Musa A., a fost arestat vineri la Hamburg (nord), a anunțat într-un comunicat Parchetul federal cu competențe pentru chestiuni legate de terorism. El este suspectat că este "cadru de conducere" al Partidului/Frontului revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), grupare radicală de inspirație marxistă interzisă în Turcia și care a comis numeroase atentate în această țară începând cu anii 1970. Gruparea a vizat personalități care reprezentau statul turc, capitalismul turc, polițiști turci și chiar interese americane.

Autoritățile germane bănuiesc că Musa A. face parte din "structura ierarhică" a filialei europene a grupării, care are drept scop finanțarea activităților teroriste. "Își asumase mai multe sarcini ierarhice" în Europa, printre care conducerea acestei filiale europene, având ca obiectiv principal strângerea de fonduri, potrivit Parchetului federal.

Bărbatul va fi adus sâmbătă în fața unui judecător care va aproba plasarea sa în detenție.

Arestarea intervine la câteva săptămâni după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania că "acordă refugiu teroriștilor", ca răspuns la criticile cancelarului german Angela Merkel care a apreciat drept "alarmante" măsurile luate împotriva presei turce după puciul eșuat din iulie. În același discurs, Erdogan a mai acuzat Germania că "i-a luat sub aripa sa" pe membrii DHKP-C și ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), altă grupare considerată teroristă de către Ankara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”