Germania va crește cheltuielile pentru apărare însă nu va uita istoria sa militară (Sigmar Gabriel)

Germania va crește cheltuielile pentru apărare însă nu va uita istoria sa militară (Sigmar Gabriel)

Germania va crește cheltuielile pentru apărare în următorii ani așa cum le-a promis aliaților săi din NATO, însă guvernul ar trebui să nu uite istoria militară a țării și temerile în rândul vecinilor săi europeni, a declarat miercuri ministrul de externe german Sigmar Gabriel, relatează Reuters.

'Trebuie să ne întrebăm dacă vecinii Germaniei ar fi liniștiți dacă ne-am transformat într-o mare putere militară în Europa', le-a spus Sigmar Gabriel jurnaliștilor.

Șeful diplomației germane le-a cerut de asemenea trupelor ucrainene și separatiștilor proruși să respecte acordul de încetare a focului, avertizând că va fi dificil de rezolvat criza din estul Ucrainei dacă cele două părți nu vor respecta acordurile încheiate.

Secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, care monitorizează conflictul, a declarat marți că armistițiul din Ucraina 'nu arată prea bine' și că o confirmare a retragerii convenite a armamentului greu de pe linia frontului va trebui să aștepte până cel puțin miercuri.

'Se pare că activitățile continuă. Nu am o confirmare de ultim moment, însă nu arată prea bine', a spus Lamberto Zannier la sediul Națiunilor Unite din New York, unde s-a adresat Consiliului de Securitate al ONU.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62