Germania/sondaj: Socialiștii au preluat conducerea în fața partidului Angelei Merkel pentru prima dată din 2006

Germania/sondaj: Socialiștii au preluat conducerea în fața partidului Angelei Merkel pentru prima dată din 2006

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a depășit în sondaje formațiunea creștin-democrată a cancelarului Angela Merkel, rezultatul fiind o premieră în ultimii 11 ani, relatează Reuters, citând rezultatele unui sondaj realizat de institutul Emnid și publicat de Bild am Sonntag.

Sondajul creditează SPD cu 33% din voturi la alegerile ce vor avea loc în această toamnă. Socialiștii sunt însă urmați îndeaproape, la doar un punct procentual, de coaliția CDU/CSU.

În ultimele patru săptămâni, SPD a înregistrat o creștere în sondaje de 12 puncte. Creșterea-record coincide cu desemnarea fostului președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidatul partidului la postul de cancelar al Germaniei la alegerile din 24 septembrie.

Socialiștii, parteneri minoritari în coaliția de la guvernare, s-au situat ani la rând în urma blocului conservator în sondaj Nominalizarea lui Schulz a atras un val de susținere față de SPD. Ultima dată când formațiunea a câștigat alegerile a fost în 2002.

Vineri, Grupul de Cercetare Electorală a publicat un sondaj de opinie realizat pentru ZDF, iar cifrele indicau că SPD se află cu patru puncte procentuale în spatele CDU/CSU.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...