Gest de doi lei! Rusia a trimis o fregată în Mediterană către navele SUA care au lansat atacul din Siria...

Gest de doi lei! Rusia a trimis o fregată în Mediterană către navele SUA care au lansat atacul din Siria... Rusia a trimis, vineri, o fregată a Flotei din Marea Neagră în Marea Mediterană, în apropierea navelor americane care au lansat atacul din Siria, afirmă surse citate de postul Fox News, citat de MEDIAFAX.

Fregata rusă Amiral Grigorovici RFS-494 a traversat vineri Strâmtoarea Bosfor dinspre Marea Neagră spre Mediterană, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului.

În prezent, fregata rusă se îndreaptă spre cele două nave militare americane care au lansat vineri dimineaţă zeci de rachete spre Siria.

 Fregata Amiral Grigorovici este echipată cu sisteme avansate de rachete Kalibr.

 Situaţia din Siria constituie "un conflict armat internaţional" după loviturile cu rachete ale SUA asupra unei baze aeriene siriene, a precizat vineri, pentru Reuters, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
    
"Orice operaţiune militară a unui stat pe teritoriul altui stat fără consimţământul celuilalt echivalează cu un conflict armat internaţional", a declarat, la Geneva, purtătoarea de cuvânt CICR, Iolanda Jaquemet la Geneva.

"Prin urmare, conform informaţiilor disponibile - atacul SUA asupra infrastructurii militare siriene -, situaţia echivalează cu un conflict armat internaţional", a insistat ea.
    
Oficiali ai CICR au ridicat problema atacului pe lângă autorităţile americane ca parte a unui dialog confidenţial purtat de Crucea Roşie cu părţile în conflict, a adăugat ea

Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG) a anunțat o întrunire de urgență la sediul ONU din Geneva, la cererea Moscovei, după atacul aerian punitiv întreprins de SUA împotriva regimului sirian la trei zile după un atac chimic, a anunţat ONU, relatează AFP.

''Reuniunea, care va fi prezidată de către emisarul special, a fost cerută de către copreşedinţia rusă şi a fost acceptată de către copreşedinţia americană'', a adăugat biroul.

Pentru moment, Steffan de Mistura a refuzat să facă vreun comentariu despre loviturile aeriene americane în Siria.

Statele Unite au atacat, în joi noapte, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. 59 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei. Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. 

Loviturile SUA din Siria au ucis patru militari sirieni, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de presa internațională și Agerpres.

"Avem confirmarea morţii a patru militari, între care şi un general de brigadă din forţele aeriene siriene. Aeroportul a fost distrus aproape în totalitate: pista, depozitul de combustibil şi clădirea apărării aeriene au fost pulverizate", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. 

Zeci de militari au fost de asemenea răniţi, a afirmat el pentru DPA. 

Trimite pe WhatsApp

Galerie foto și documenteCitește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

5 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…