Gest de doi lei! Rusia a trimis o fregată în Mediterană către navele SUA care au lansat atacul din Siria...

Gest de doi lei! Rusia a trimis o fregată în Mediterană către navele SUA care au lansat atacul din Siria...

Gest de doi lei! Rusia a trimis o fregată în Mediterană către navele SUA care au lansat atacul din Siria... Rusia a trimis, vineri, o fregată a Flotei din Marea Neagră în Marea Mediterană, în apropierea navelor americane care au lansat atacul din Siria, afirmă surse citate de postul Fox News, citat de MEDIAFAX.

Fregata rusă Amiral Grigorovici RFS-494 a traversat vineri Strâmtoarea Bosfor dinspre Marea Neagră spre Mediterană, a declarat un oficial din cadrul Pentagonului.

În prezent, fregata rusă se îndreaptă spre cele două nave militare americane care au lansat vineri dimineaţă zeci de rachete spre Siria.

 Fregata Amiral Grigorovici este echipată cu sisteme avansate de rachete Kalibr.

 Situaţia din Siria constituie "un conflict armat internaţional" după loviturile cu rachete ale SUA asupra unei baze aeriene siriene, a precizat vineri, pentru Reuters, Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
    
"Orice operaţiune militară a unui stat pe teritoriul altui stat fără consimţământul celuilalt echivalează cu un conflict armat internaţional", a declarat, la Geneva, purtătoarea de cuvânt CICR, Iolanda Jaquemet la Geneva.

"Prin urmare, conform informaţiilor disponibile - atacul SUA asupra infrastructurii militare siriene -, situaţia echivalează cu un conflict armat internaţional", a insistat ea.
    
Oficiali ai CICR au ridicat problema atacului pe lângă autorităţile americane ca parte a unui dialog confidenţial purtat de Crucea Roşie cu părţile în conflict, a adăugat ea

Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG) a anunțat o întrunire de urgență la sediul ONU din Geneva, la cererea Moscovei, după atacul aerian punitiv întreprins de SUA împotriva regimului sirian la trei zile după un atac chimic, a anunţat ONU, relatează AFP.

''Reuniunea, care va fi prezidată de către emisarul special, a fost cerută de către copreşedinţia rusă şi a fost acceptată de către copreşedinţia americană'', a adăugat biroul.

Pentru moment, Steffan de Mistura a refuzat să facă vreun comentariu despre loviturile aeriene americane în Siria.

Statele Unite au atacat, în joi noapte, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. 59 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei. Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. 

Loviturile SUA din Siria au ucis patru militari sirieni, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de presa internațională și Agerpres.

"Avem confirmarea morţii a patru militari, între care şi un general de brigadă din forţele aeriene siriene. Aeroportul a fost distrus aproape în totalitate: pista, depozitul de combustibil şi clădirea apărării aeriene au fost pulverizate", a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. 

Zeci de militari au fost de asemenea răniţi, a afirmat el pentru DPA. 



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA