Gheorghe Bunea Stancu a fost închis în Penitenciarul Galați, unde va sta 21 de zile în carantină

Gheorghe Bunea Stancu a fost închis în Penitenciarul Galați, unde va sta 21 de zile în carantină

Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat joi la trei ani de închisoare în dosarul "Mită la PSD", a fost închis la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, unde va sta 21 de zile în carantină. "Am așteptat să primim mandatul de arestare, am verificat dacă este la domiciliu, după care polițiștii au mers acasă la el și l-au adus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila. Aici i-a fost întocmit dosarul de încarcerare, după care a fost trimis la Penitenciarul Galați", a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, inspector Jenel Șogor.

Gheorghe Bunea Stancu a fost trimis în scurtă vreme la Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, deoarece avea deja carantina de arest făcută, în urma reținerii pentru 24 de ore în dosarul "Stancu vs DNA", aflat în prezent pe rolul Tribunalului Vrancea.

În același dosar, omul de afaceri Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu (acționar al SC Insomar SRL) și Viorel Bărac (director al SC Interagro SA) au fost condamnați la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare. Decizia este definitivă.

Curtea de Apel a admis joi apelul DNA, după ce Judecătoria Sectorului 1 i-a achitat pe cei patru, printr-o decizie dată pe 20 noiembrie 2013.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată pe 11 ianuarie 2012 pe Gheorghe Bunea Stancu și omul de afaceri Ioan Niculae, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care era și președinte al Organizației Județene Brăila a PSD, a fost acuzat de folosirea influenței și autorității ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În același dosar au fost deferiți justiției Gheorghe Teodorescu, acționar al SC Insomar SRL, și Viorel Bărac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Explicațiile unui psiholog privind riscurile dormitului în paturi separate în cuplu

2 Arheologii cred că ceea ce au găsit până acum reprezintă doar „vârful unui vast iceberg artistic antic”

3 Doamna Lasconi, ultima „haltă” a USR înaintea deraierii definitive, pentru că nu va mai intra în Parlament...

4 Are dreptate Adrian Năstase când spune că Udrea face pușcărie în locul lui Băsescu?

5 „Ne-au trimis ca pe animale la tăiere. Nu știu dacă mai scap”