Gheorghe Damian, primarul din Ciugud: Nu doresc să fiu scos pe ușa din spate din PSD, după 17 ani

Gheorghe Damian, primarul din Ciugud: Nu doresc să fiu scos pe ușa din spate din PSD, după 17 ani

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbție de fonduri europene din țară, Gheorghe Damian, exclus vineri din PSD, a afirmat, sâmbătă seara, într-o postare pe o rețea de socializare, că nu dorește să fie scos ''pe ușa din spate'' a unui partid din care a făcut parte 17 ani și de care este ''legat sufletește'' și că, în consecință, va ataca decizia Comitetului Executiv Județean Alba.

''Sunt un om legat sufletește de PSD și nu doresc să fiu scos pe ușa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani. Vă anunț pe această cale că voi ataca, conform statutului, decizia de excludere a mea din partid și doresc să fac acest lucru într-o manieră în care să limitez cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba. Îmi respect colegii și respect statutul partidului. Cred cu tărie că Partidul Social Democrat este un partid modern, construit pe valori europene și în care primează democrația'', a declarat, potrivit unui comunicat postat pe contul său de Facebook, Gheorghe Damian, care este și vicepreședinte al PSD Alba.

Damian a adăugat că rămâne ''fidel'' valorilor social-democrate.

''Din anul 2000 sunt trup și suflet alături de PSD, am crezut și cred în acest partid și am rămas alături de el chiar și în momente grele, în care alții îmi promiteau tot felul de favoruri pentru a trăda. Nu am trădat, pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la țară, care știe ce înseamnă cuvântul dat și onoarea'', a spus primarul.

Gheorghe Damian, aflat la al V-lea mandat consecutiv de primar, reales în vara anului trecut cu 85%, a ținut să le mulțumească tuturor celor care i-au transmis mesaje de susținere și solidaritate. ''Și nu ați fost puțini, iar pentru un om care crede în oameni aceste mesaje înseamnă speranța că putem construi împreună o Românie puternică, în care să conteze valorile, onoarea și respectul reciproc'', a declarat edilul.

El susține că i s-a imputat de conducerea județeană rezultatul de la alegerile parlamentare, deși în Alba PSD a obținut un 'rezultat istoric', câștigând în 9 din cele 11 orașe și municipii din județ, inclusiv în Alba Iulia.

''Am fost, cum spunea chiar colegul meu Ioan Dîrzu, președintele interimar al PSD Alba, 'umăr la umăr' cu cea mai puternică organizație a PNL și în final am obținut 'un scor istoric'. De aici trebuia să continuăm construcția PSD prin atragerea unor noi oameni de valoare, prin întărirea echipei și prin creșterea credibilității PSD într-un județ în care am demonstrat că putem învinge chiar și pe cei mai puternici liberali din țară'', a mai spus Gheorghe Damian.

Cel mai longeviv primar social-democrat din Alba, Gheorghe Damian, a fost exclus, alături de consilierul județean Ioan Florea, din partid, ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv Județean. Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele celor două excluderi, arătând că ''sunt probleme interne'' ale partidului și că nu dorește să intre ''în detalii''.

''Sunt niște chestiuni ale noastre, interne. Nu aș vrea să intru în detalii. (...) Pentru a putea merge în forță mai departe și în sens constructiv în echipă s-a considerat că măsurile sunt cele necesare. (...) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută și curățenie'', a declarat, vineri seara, pentru AGERPRES, liderul PSD Alba.

Gheorghe Damian, unul din cei mai cunoscuți primari de comună din țară, s-a aflat pe lista PSD pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din decembrie.

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit autorităților locale, bugetul acestei localități pe o jumătate de secol.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...