Gheorghe Mencinicopschi, eliberat condiționat din închisoare

Gheorghe Mencinicopschi, eliberat condiționat din închisoare

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, luni, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani și o lună din cei 8 ani primiți în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate.

De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus și o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015 de președintele Klaus Iohannis.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante