Gheorghiţă: Am observat o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca; toate vaccinurile sunt sigure

Gheorghiţă: Am observat o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca; toate vaccinurile sunt sigure

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, vineri, la Giurgiu, că a observat o scădere a adresabilităţii populaţiei pentru vaccinul de la AstraZeneca şi a subliniat că toate vaccinurile folosite în România sunt autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi s-au dovedit a fi sigure.

"Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca şi cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (...). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească. Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure", a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta împreună cu vicepreşedintele CNCAV, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, au fost vineri dimineaţă în localitatea Hotarele din judeţul Giurgiu unde au discutat cu cetăţenii programaţi în această zi la vaccinare şi cu personalul medical. Vizita a continuat la alte două centre active în municipiul Giurgiu.

"Am fost impresionat de vizita în aceste centre, de modul în care se desfăşoară procesul de vaccinare (...). Obiectivul campaniei trebuie sa rămână asigurarea unui mediu favorabil şi sigur pentru cei care aleg să se vaccineze. Este important să continuăm procesul de vaccinare, inclusiv prin consistenţa informaţiilor furnizate publicului, aspect extrem de important pentru susţinerea opţiunilor semenilor în ceea ce priveşte vaccinarea", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Reprezentanţii CNCAV au reiterat faptul că vaccinarea este calea pentru depăşirea pandemiei.

"Lucrurile funcţionează bine, există o bună conlucrare între toate autorităţile implicate. Sunt impresionat de tot ce am găsit aici, de organizarea extraordinară. Avem o predictibilitate în ceea ce priveşte sosirea dozelor de vaccin alocate ţării noastre, iar cel mai important lucru recomandat cetăţenilor este de a opta pentru înscrierea la vaccinare. Beneficiile vaccinării sunt deja cunoscute: este singura cale pentru a depăşi această pandemie", a declarat secretarul de stat Andrei Baciu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...