Ghinea îl atacă dur pe Cioloș. Spune despre el că e „câcâit”

Ghinea îl atacă dur pe Cioloș. Spune despre el că e „câcâit”

Fostul ministru al Fondurilor Europene din partea USRPLUS, Cristian Ghinea, a explicat, marți seară, la Europa FM, de ce îl susține și candidează în partid din partea lui Dan Barna în detrimentul lui Dacian Cioloș, având în vedere că a fost ministru pentru prima dată în Guvernul tehnocrat condus de Cioloș.

Ghinea a declarat că între el și Cioloș a apărut o ”diferență de viteză foarte mare” pentru că fostul lider PLUS ”se tot gândea” când era chemat de Ghinea în USR, pentru a prelua conducerea partidului: ”Nu înțeleg de ce ne câcâim, de ce așteptăm?” a mai adăugat Ghinea.

Fostul ministru a mai spus că după mai multe ezitări ale lui Cioloș, în USR s-a prefigurat în postura de lider Dan Barna care ”are ficat” și a condus cu succes campania ”Fără penali în funcții publice”.

Ghinea a subliniat rolul pe care Dacian Cioloș îl are în USR PLUS, dar a declarat că susținerea sa pentru Dan Barna este fermă pentru că ”Barna este ce trebuie și e focusat, iar Dacian se tot gândește”.

Fostul ministru a concluzionat spunând că speră ca punțile dintre cele două echipe principale din USR PLUS ”să nu se rupă ca la PNL” în urma Congresului pe care alianța îl are în 2 octombrie.

  • ”Am lucrat cu Dacian, am fost coleg și în guvern și în Parlamentul European. L-am tot așteptat pe Dacian și nu îmi place să aștept. În primul rând l-am rugat pe Dacian să vină cu mine în USR în 2016 pentru că m-am convins după câteva luni de guvern tehnocrat că nu poți să schimbi decât dacă ai mandat politic. N-a vrut (…). S-a întâmplat apoi povestea aceea cu Nicușor Dan care, într-un fel, tot de la Dacian a plecat, care a avut o întâlnire cu Nicușor și nu s-au înțeles. Înțeleg acum că Dacian s-a întâlnit și cu PNL, înțeleg de la domnul Orban care a făcut declarații. După care i-am spus ”Hai, vino în USR, că avem nevoie de un lider”. Între timp, s-a ridicat Dan Barna, un lider care are ficat, care a fost peste tot în fruntea maselor, a fost în toată țara, a condus ”Fără penali”, în timpul ăsta Dacian (a spus, n.red.) ”facem ONG, ne mai gândim”. La un moment dat s-a creat între noi doi o diferență de viteză foarte mare, pentru că eu nu pot să înțeleg de ce ne tot câcâim și de ce așteptăm? Nu înseamnă că eu nu cred că Dacian are un rol, eu cred că Dacian are un rol, dar nu este potrivit acum, sau e mai potrivit Dan Barna pentru a duce partidul mai departe. E o chestie simplă, sper să nu ne rupem și noi punțile cum este la PNL, deocamdată campania noastră a fost una decentă, să lăsăm loc de bună ziua și de ușă deschisă și să lucrăm împreună orice-ar fi. Dar susținerea mea pentru Dan este fermă pentru că este ce trebuie și practic e focusat. Dacian tot se gândește”, a declarat Cristian Ghinea, marți seară, la Europa FM.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria