Ghinea: MFE a trebuit să controleze crize și urgențe repetate; am găsit câteva noduri gordiene

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a trebuit să controleze crize și urgențe repetate și să atragă bani europeni necesari dezvoltării României, potrivit ministrului de resort, Cristian Ghinea.

"La preluarea mandatului mi-am fixat două direcții de acțiune: pe de o parte să deblocăm situațiile din trecut, ca să dăm drumul la finanțare, iar pe de altă parte să punem pe picioare un mecanism simplu și funcțional de atragere de fonduri, din programarea actuală, pentru un impact cu bătaie lungă. Am preluat un minister aflat la intersecția multor tipuri de probleme — un sistem IT deficitar, un sediu sub semnul întrebării, contracte frauduloase, percepții negative, reclamații. Cu o mână a trebuit să controlăm crize și urgențe repetate, iar cu cealaltă — să atragem banii europeni atât de necesari dezvoltării României. Am găsit câteva noduri gordiene și am făcut pași importanți pentru dezlegarea fiecăruia', a spus Ghinea, conform unui document al MFE, care prezintă raportul de activitate al ministrului la 100 de zile de mandat.

Potrivit acestuia, ministerul se concentrează pe lansarea apelurilor pentru noua perioadă de programare 2014 — 2020.

'Sunt 39 de apeluri lansate, cu o alocare de peste 13 miliarde de euro — aproape jumătate din alocare. Repet: primim proiecte pentru jumătate din bugetul 2014 — 2020. Cele mai multe dintre aceste ghiduri au fost lansate/deblocate în cele 100 de zile de mandat. Optimizăm fiecare cent: plecăm de la realitatea din teren și finanțăm proiectele cu viziune integrată — de aceea lucrăm în echipă cu alte ministere: Sănătate, Muncă și Protecție Socială, Educație, Mediu de Afaceri, Mediu. Intervenim asupra sărăciei — fenomen care afectează 40% din populația României — într-o manieră integrată și cu totul nouă în cei 26 de ani de guvernare post-decembristă', a mai afirmat ministrul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Jos chiloții de pe curva PSD! / „Pe Savonea și Iordache i-am găsit în anticameră la Dăncilă, la Guvern”

2 Se dau chiloții jos în PSD! / Toader a fost la Neptun, la plajă, cu Dragnea. Îl implora să-i pună „translatoarea…

3 BREAKING Data alegerilor locale va fi stabilită de Guvern! CCR a respins legea PSD / Și ordonanța de urgență de …

4 ULTIMA ORĂ Rahatul ALDE nu mai există în Parlament. Ultimele excremente, în frunte cu Vosganian, s-au revărsat…

5 VIDEO Anunț-șoc al președintelui! PSD, cu spatele la zid! / Iohannis: Guvernul va veni cu o inițiativă legislati…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos