Ghiță Laurențiu, suspect în cazul uciderii sibianului Adrian Kreiner, va fi adus în țară

Ghiță Laurențiu, suspect în cazul uciderii sibianului Adrian Kreiner, va fi adus în țară

Unul dintre suspecții în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, Ghiță Laurențiu, va fi adus în țară la finalul lunii, potrivit unor surse judiciare.

FOTO Arhivă Adevărul

Mandatul de arestare în cazul lui Ghiță Laurențiu a fost emis în luna noiembrie. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că va fi adus în țară la finalul lunii decembrie.

Laurențiu Ghiță, a fost găsit în Scoția. În prezent se derulează procedurile privind extrădarea celor doi suspecți găsiți. Al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, nu a fost găsit încă, ultimele informații indicând prezența acestuia pe teritoriul Belgiei.

Ilie Sitariu, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului - constând în ajutorul dat autorilor crimei prin găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori - a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii îl acuză astfel că i-a transportat şi i-a găzduit pe cei trei bărbaţi care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreiner şi l-au torturat, ceea ce a dus la decesul victimei. Contestația acestuia a fost respinsă la Curtea de Apel Alba Iulia în 22 noiembrie 2023.

Unul dintre cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner din Sibiu, Marian Cristian Minae, zis „Pușcărie”, a contestat, prin intermediul avocatului, mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Sibiu.

Conform rechizitoriului crimei din Sibiu, membrii familiei lui Adrian Kreiner au trăit clipe de coșmar. „Asupra persoanei vătămate Kreiner Adrian, care se afla la parterul locuinţei, au fost exercitate multiple acte de violenţă la nivelul capului, trunchiului precum şi membrelor, după care a fost legată cu mâinile la spate şi posibil sufocată cu un covor, persoana vătămată fiind descoperită de organele de poliţie la ora 03.04 în stare de inconştienţă cu pulsul foarte scăzut, fiind necesară efectuarea manevrelor de resuscitare care au fost începute de către organele de poliţie şi continuate de către echipajul medical”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Din fişa de constatări preliminare nr. 3186/A lagr/62 din 06.11.2023 rezultă că numitul Kreiner Adrian “a prezentat multiple echimoze şi hematoame la nivel cranian, toraco-abdominal şi la nivelul antebraţului drept, excoriaţii şi zone excoriate la nivel cervical şi la nivelul membrelor, precum şi fracturi costale”.

„Urmare a leziunilor traumatice suferite, în data de 07.11.2023, persoana vătămată Kreiner Adrian a decedat în timp ce se afla internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Din fişa de constatări preliminare nr. 3203/A3/344 din 08 noiembrie 2023 rezultă că «moartea numitului Kreiner Adrian a fost violentă»”, arată procurorii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat