Gică Hagi, două rușini istorice. Farul s-a făcut de râs în cupele europene

Gică Hagi, două rușini istorice. Farul s-a făcut de râs în cupele europene

România nu mai are nicio echipă în cupele europene, după ce ultimele noastre reprezentante, Farul și Sepsi, au pierdut joi seara în play-off-ul Conference League.

Gică Hagi încearcă, dar nu reușește să scoată fotbalul românesc din impas. Foto Sportpictures

Pentru campioana României, a fost o participare de coșmar, în care echipa lui Gică Hagi a bifat două premiere negative: prima eliminare a unei echipe române în fața uneia din Republica Moldova (cu Sheriff Tiraspol, în turul I preliminar al Ligii Campionilor) și, la fel, în fața unei echipa din Finlanda (cu HJK Helsinki, în play-off-ul Conference League). Primele din istoria participărilor echipelor noastre în cupele europene!

Nu că evoluția Farului ar fi fost mai proastă în comparație cu a celelalte formații românești care au luat startul în Europa, dar de la Hagi aveam cele mai mari pretenții. Foarte vocal în fața ziariștilor - nu cu mult timp în urmă făcea scandal că fotbalul nostru a fost șters ”din pix” de UEFA din Liga Campionilor - fostul jucător de geniu ne-a arătat unde ne e, de fapt, locul în cupele europene: la coadă, alături de Andorra, Luxemburg sau San Marino.

Alegeri ciudate pentru primul 11

În returul contra finlandezilor, antrenorul Farului a luat câteva decizii ciudate, campioana rămânâd în corzi de la începutul până la finalul partidei de la Helsinki. Acestea au fost remarcate și de fostul său coleg de la echipa națională, Viorel Moldovan. ”Niște alegeri ciudate ale lui Gică Hagi în primul 11. Și linia mediană mi s-a părut... Grameni a jucat foarte bine contra Craiovei, a dat o pasă genială de gol. Linia de mijloc de astăzi (n.r. joi) nu a avut creație. Construcția a fost greoaie, lentă, s-a văzut o lipsă de tonus. Nu e prima dată când constat asta”, a declarat analistul TV, la Orange Sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”