Gigel Paraschiv (secretar de stat MEN): Regulamentul CNATDCU nu va fi modificat

Gigel Paraschiv (secretar de stat MEN): Regulamentul CNATDCU nu va fi modificat

Secretarul de stat pentru învățământ superior din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, a declarat pentru AGERPRES că nu va fi modificat regulamentul de funcționare a CNATDCU și, ca urmare, procedurile în ceea ce privește sesizările legate de tezele de doctorat vor rămâne neschimbate.

"În ceea ce privește lucrările de doctorat nu va fi nicio schimbare. Astăzi, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare funcționează după un regulament. Acest regulament nu se va modifica. Ca urmare, procedurile în ceea ce privește aceste sesizări legate de tezele de doctorat vor fi neschimbate. CNATDCU este organismul consultativ al Ministerului Educației Naționale, care se va pronunța dacă o lucrare de doctorat a fost sau nu a fost plagiată, copiată", a explicat secretarul de stat.

El a spus că școlile doctorale urmează să fie evaluate în cursul acestui an, astfel încât la începerea anului universitar (1 octombrie 2017) toate să fie evaluate, acreditate pentru a nu mai exista interpretări legate de modalitatea de funcționare a acestora.

Paraschiv consideră că este necesară și o clasificare a universităților, însă acest lucru trebuie să se întâmple în urma unei dezbateri ample la care să participe toți cei implicați în învățământul superior.

"Este necesară, s-a discutat foarte mult în ultimul timp acest aspect. Și noi considerăm că trebuie făcută o clasificare a universităților, însă lucrul acesta trebuie făcut în urma unei dezbateri ample, la care să participe toți cei implicați în învățământul superior și, în măsura în care vom ajunge la consens, să venim cu o metodologie clară, să se cunoască indicatorii pe baza cărora se face evaluarea și clasificarea acestor universități, astfel încât să nu mai existe discuții", a susținut reprezentantul MEN.

El a precizat însă că își dorește ca mecanismul prin care se va face evaluarea universităților să fie unul transparent.

"Ne dorim un mecanism extrem de transparent în ceea ce privește evaluarea universităților românești, indiferent cine face această evaluare — o agenție, un consorțiu de agenții din țară, străinătate — ne dorim ca acest mecanism să fie unul transparent", a subliniat Paraschiv.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!