Gigel Știrbu (PNL): Oamenii au spus că vor participa în număr extrem de mare la acest scrutin electoral

Gigel Știrbu (PNL): Oamenii au spus că vor participa în număr extrem de mare la acest scrutin electoral

Președintele PNL Olt, deputatul Gigel Știrbu, a afirmat duminică, într-o conferință de presă, că, potrivit unor sondaje efectuate la cererea partidului în municipiile Slatina și Caracal, cetățenii vor participa "în număr extrem de mare" la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

El a criticat competitorii electorali, susținând că "nu țin cont de legislația în vigoare" și a anunțat că luni PNL va sesiza AEP și Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt privind distribuirea tichetelor sociale în Slatina, având în vedere că pe coperta acestora este tipărit portretul primarului municipiului Slatina și un mesaj al său.

Pe aceași temă liberalii au depus o plângere la Biroul Electoral Județean, cerând sistarea distribuirii tichetelor sociale. Plângerea PNL a fost respinsă de BEJ Olt.

"Se pare că unii competitori nu țin cont de legislația în vigoare. (...) Au apărut niște tichete sociale eliberate de către Primăria Slatina. (...) Considerăm că aceasta este mită electorală sau un abuz al actualului edil. Am făcut o plângere către BEJ Olt. Avem pregătite două plângeri, una către AEP și una către Parchetul Tribunalului Olt, pe care le vom înregistra mâine dimineață. Am aflat la Caracal că și primarul de acolo a procedat de aceeași manieră", a adăugat Știrbu.

Acesta a mai susținut că a observat în campania electorală "foarte mulți directori de deconcentrate" care se deplasau în teren cu mașinile instituțiilor și, de asemenea, a anunțat că a reclamat la Ministerul Educației faptul că un candidat social-democrat, respectiv inspectorul școlar general al județului, Felicia Man, deoarece a participat în școli la întâlniri cu părinții elevilor deși s-a autosuspendat din funcție în perioada campaniei electorale.

Candidatul aflat pe primul loc pe lista PNL Olt pentru Senat, Siminica Mirea, a spus că liberalii sunt "foarte bine primiți în teren", iar din discuțiile cu alegătorii a concluzionat că aceștia "și-au îndreptat alegerea către cele două partide mari", PNL și PSD.

Ea a spus că dacă va câștiga un mandat va propune guvernului măsuri pentru finalizarea lucrărilor la sistemele de irigații din sudul județului, pentru crearea unor fabrici de procesare a legumelor în bazinele legumicole și transformarea spitalelor județene în fundații, pentru a putea accesa mai ușor fonduri.

Candidații PNL Olt au fost susținuți în ultimele două zile în deplasările în județ și de deputatul Ludovic Orban.

" Nu mai dețin nicio funcție în PNL și nu candidez pentru nicio funcție publică până nu se va pronunța instanța (...) Dețin o calitate care pentru mine este o mare onoare, calitatea de membru PNL. Susțin PNL și sunt implicat în această campanie, la turație maximă. (...) Particip acolo unde-i cunosc pe candidații de pe locurile eligibile, care pot cu adevărat să reprezinte cu cinste județul în care candidează", a precizat Orban.

Întrebat despre o posibilă alianță PNL — PMP, el a opinat că liberalii nu au "nimic comun" cu Traian Băsescu.

"După părerea mea nu avem nimic comun cu Traian Băsescu și singurul lucru pe care mi-l doresc este să nu cumva să intre în Parlament, că oricum el face parte din coaliția anti-justiție'', a adăugat Orban.

Referindu-se la propunerea partidului pentru funcția de premier, el a explicat că întreaga carieră a lui Cioloș este legată de PNL.

"Eu am susținut ca și candidatul la funcția de premier să provină din rândurile PNL. Pe de altă parte nu sunt nemulțumit de nominalizarea lui Cioloș, pentru că Cioloș, chiar dacă nu e membru al PNL, întreaga lui carieră este legată de PNL. A fost secretar de stat, ministrul Agriculturii, comisar european, și chiar acum premier — cu susținerea PNL. Dacian Cioloș este un om care are convingeri liberale", a conchis Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria