Gigi Becali aplică definiţia nebuniei: Cum a ajuns FCSB bătaia de joc a patronului

Gigi Becali aplică definiţia nebuniei: Cum a ajuns FCSB bătaia de joc a patronului

FCSB e cel mai mediatizat eşec fotbalistic din România! Niciodată n-a existat o altă echipă care, pur şi simplu, să devină fascinantă din cauza amatorismului.

Practic, mulţi dintre cei care urmăresc situaţia FCSB-ului sunt doar curioşi să vadă când şi unde se va termina prăbuşirea unei formaţii care încalcă, de ani buni, tot ce înseamnă rigorile fotbalului profesionist. Până şi patronul Gigi Becali s-a prins că atracţia principală a echipei sale a devenit eşecul ei repetat şi zgomotos. „Ştiu că vă bucuraţi acolo, în studio“, a spus latifundiarul, duminică seară, în cadrul intervenţiei sale telefonice, la Digi Sport, după înfrângerea cu Rapid.

La o zi după eşecul din Giuleşti, Becali a şi anunţat plecarea lui Anton Petrea (47 de ani). Nu pentru că ar fi renunţat la el, ci pentru că omul s-a săturat să fie pus într-o situaţie penibilă. Ultimul exemplu: la pauza meciului cu Rapid (0-2), Petrea a făcut patru schimbări! Apoi, la interviul de după derby, a fost nevoit să explice această decizie bizară, deşi, în mod evident, schimbările i-au fost dictate, telefonic, de Gigi Becali. De altfel, încă din timpul interviului de după partida din Giuleşti, Petrea a lăsat de înţeles că plecarea sa e iminentă. Ieri dimineaţă, „ruptura“ s-a şi oficializat.

„Toni e la echipă acum, dar a zis că pleacă. Am vorbit de dimineaţă cu el. A zis: <<nea Gigi, dacă echipa nu joacă, înseamnă că am o problemă eu, antrenorul. Nu înţeleg ce se întâmplă, mai bine plec eu şi poate se întâmplă ceva>>. Eu i-am zis să stea, el a zis că e mai bine să plece, poate se califică echipa. I-am zis «Bine, Toni. Cum zici tu»“,, a povestit Becali cum a rămas fără executant, înaintea returului cu Saburtalo (Georgia) de joi (ora 20.30, Digi Sport 1, Prima Sport 1) din turul II preliminar al Conference League.

Vine un om care a mai ţinut telefonul: Dică

Aşadar, fix înaintea partidei de care depinde viitorul european al FCSB-ului, în această stagiune, echipa a rămas fără „secundul“ patronului. Ceea ce nu prea schimbă, oricum, datele problemei, după cum a admis şi Gigi Becali.

„Deocamdată, n-am înlocuitor. Am vorbit cu Vali (n.r. - preşedintele Vali Argăseală), iar 30 de zile putem să stăm fără antrenor. Avem timp să identificăm. Şi aşa, la situaţia care e... Joi, pe bancă va fi stafful actual. Va sta Pintilii (n.r. – secundul Mihai Pintilii). Ce o fi, o fi... Mă consult cu oamenii să vedem cum e bine. Ar fi bine să vină un antrenor până joi. Eu ştiu că ne calificăm şi antrenorul ar veni cu o victorie, ar veni pe cai mari“, a detaliat Becali, la Pro Arena.

Apoi, a lăsat de înţeles că Nicolae Dică (42 de ani) e în pole-position pentru a redeveni omul care primeşte echipa de start înaintea meciurilor, execută ordinele, telefonic, pe durata partidelor, iar apoi rosteşte nişte banalităţi, la interviurile de după meciuri.

„E o variantă. Dică e un om cuminte, cu el pot să lucrez toată viaţa“, a explicat Becali.

FCSB începe sezonul tot mai slab

*2022 – 2023: 3 meciuri, 0 victorii, 1 remiză, 2 înfrângeri

*2021 – 2022: 3 meciuri, 2 victorii, 1 remiză, 0 înfrângeri

*2020-2021: 3 meciuri, 3 victorii, 0 remize, 0 înfrângeri

Cei mai longevivi antrenori ai FCSB-ului din ultimii ani

Nume Total meciuri Bilanţ

1. Nicolae Dică 80 46 de victorii, 18 remize, 16 înfrângeri

2. Laurenţiu Reghecampf 73 37 de victorii, 20 de remize, 16 înfrângeri

3. Anton Petrea* 49 28 de victorii, 8 remize, 13 înfrângeri

4. Bogdan Vintilă 32 18 victorii, 7 remize, 7 înfrângeri

5. Anton Petrea** 28 17 victorii, 6 remize, 5 înfrângeri

*Primul mandat, între iulie 2020 – mai 2021.

**Al doilea mandat, între noiembrie 2021 – iulie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...