Gigi Becali, gata de sărbătoare: scenariul care o poate face pe FCSB campioană încă de joi

Gigi Becali, gata de sărbătoare: scenariul care o poate face pe FCSB campioană încă de joi

Superliga românească a fost „ucisă“ în acest sezon, dacă ne referim la lupta pentru supremație. Pentru că din momentul în care s-a dat startul, în weekendul de 14-17 iulie 2023 până acum, locul 1 a fost „confiscat“ de FCSB.

Gigi Becali, patron FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Formația finanțată de Gigi Becali a fost pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în 26 din cele 30 de etape din sezonul regulat. Și n-a putut fi dată jos de acolo nici după startul play-off-ului. Așadar, titlul pe care FCSB e pe cale să-l câștige, primul din 2015 încoace, e pe deplin meritat. Și acest deznodământ a prins contur bine de tot de câteva săptămâni. Acum, după etapa cu numărul 6 din play-off, se pot risipi și ultimele emoții la acest capitol. Pentru că FCSB poate adjudeca locul 1 și din punct de vedere matematic. Calculele sunt simple și necesită două rezultate, astfel încât bucureștenii să fie campioni.

În primul rând, FCSB trebuie să învingă Sepsi, diseară, în deplasare. Aici, vorbim despre un scenariu cu șanse mari, având în vedere că liderul din acest moment a câștigat ultimele șapte confruntări din campionat cu gruparea din Sfântu Gheorghe! Ca să vedem când a fost ultimul duel în care Sepsi a evitat eșecul trebuie să ne întoarcem până pe data de 19 decembrie 2021! Atunci, în runda cu numărul 21 din sezonul 2021-2022, covăsnenii au smuls o remiză albă, acasă, cu FCSB.

Dacă echipa lui Becali va câștiga diseară, ea va urmări apoi, cu sufletul la gură, meciul Universitatea Craiova – CFR Cluj de mâine. Pentru că aici, orice alt rezultat în afară de o victorie a gazdelor ar trimite titlul în vitrina FCSB-ului.

Oricum, și dacă nu va lua titlul, în mod oficial, acum, la mijlocul acestei săptămâni, FCSB poate face același lucru, în weekend. Atunci, ar avea nevoie de un succes, acasă, în partida cu Farul Constanța (sâmbătă, ora 20.30).

5

titluri a câștigat FCSB, de când Gigi Becali a devenit finanțatorul echipei, începând din 2003. Bucureștenii au triumfat în 2004-05, 2005-06, 2012-13, 2013-14 și 2014-15.

Play-off, etapa a 6-a

Astăzi

Farul Constanța – Rapid 19.00

Sepsi – FCSB 21.45

Mâine

Universitatea Craiova – CFR Cluj 21.45

Clasament

1. FCSB 45 de puncte

2. Universitatea Craiova 34p*

3. Farul Constanța 32p*

4. CFR Cluj 31p*

5. Rapid 29p*

6. Sepsi 27p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro