Gigi Becali, totul până la bani: De ce a acceptat, brusc, să facă tot ce i-a cerut Armata

Gigi Becali, totul până la bani: De ce a acceptat, brusc, să facă tot ce i-a cerut Armata

Totul până la bani! Aceasta e deviza lui Gigi Becali în fotbal. De apreciat e că, nu o dată, patronul FCSB-ului a și recunoscut acest lucru, spunând că rămâne în fotbal strict pentru câștigul financiar, nu pentru că ar fi vreun mare fan al fenomenului.

Gigi Becali, patron FCSB

Pornind de aici, e lesne de înțeles de ce latifundiarul a intrat în panică, cum CSA Steaua a respins, luni, cererea clubului FCSB de a închiria, din nou, arena din Ghencea pentru meciul de joi cu Nordsjaelland. Dacă în trecut a evitat să se implice personal în negocierile cu Clubul Sportiv al Armatei, de această dată, Becali a schimbat macazul. „Acum mă zbat, mă lupt, să văd ce fac. Ei (n.r. - cei de la CSA Steaua) sunt supărați că au zis Șut și Compagno «Steaua» (n.r. – în loc de FCSB, în cadrul unor interviuri). Încercăm să vedem dacă putem rezolva ceva“, a declarat Becali, luni seară.

Motivul intervenției sale? Perspectiva pierderii financiare. Concret, încasările din vânzarea biletelor pentru meciul cu Nordsjaelland s-ar fi redus drastic, dacă partida ar fi ajuns pe Arcul de Triumf, cu o capacitate de 7.000 de locuri maxim. Ca să nu mai vorbim de faptul că aici gazonul arată ca după „bombardament“ din cauza meciurilor de fotbal și de rugby din ultimele săptămâni!

Totuși, problema gazonului a fost una secundară. Banii l-au motivat pe Becali să treacă la măsuri radicale. În primul rând, FCSB a publicat un comunicat oficial prin care a clarificat lucrurile. Pe scurt, mesajul a fost unul pe placul Armatei: „FCSB nu e Steaua“. Dar demersurile vicecampioanei nu s-au oprit aici. FCSB și-a scos site-ul oficial din funcțiune pentru mentenanță. Și a șters cuvântul „Steaua“ de peste tot. Inclusiv rubrica de „palmares“ a fost editată, astfel încât să aibă doar trofeele câștigate începând din 2003. CSA Steaua, formația de liga secundă, deține palmaresul până în 2003 care include și trofeul Cupei Campionilor Europeni din 1986.

A dat lovitura cu CFR Cluj

Cum FCSB s-a delimitat de Steaua, reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei au semnat contractul de închiriere, iar meciul de joi seară, din turul III preliminar al Conference League, se va disputa pe Stadionul Steaua. Informația a fost confirmată, atât de UEFA, cât și de formația patronată de Gigi Becali. Iar biletele s-au pus în vânzare online de aseară, începând cu ora 18.00. Iată prețurile: peluze - 30 lei, tribuna - 50 lei: tribuna, I inel 2 - 100 lei; tribuna I, inel 1 - 150 lei şi VIP - 250 lei.

Având în vedere că aceste prețuri sunt aproape identice cu cele stabilite pentru meciul cu CFR Cluj, disputat tot pe Ghencea, concluzia e următoarea: FCSB va încasa cam 300.000 de euro din vânzarea biletelor pentru confruntarea cu Nordsjaelland. La care se adaugă aproximativ 50.000 de euro, după ce drepturile de televizare au fost vândute către Pro TV.

După meciul cu CFR Cluj de duminică, chiar Gigi Becali a dezvăluit pentru prosport.ro suma încasată din vânzarea biletelor: „250.000 de euro. Că au fost ieftine. Dacă punem biletele scumpe, nu mai cumpără oamenii din provincie. Lasă oamenii să se bucure!“.

Cum biletele sunt un pic mai scumpe acum, cu Nordsjaelland – cele pentru tribuna I, inelul 1 și VIP costă cu 50 de lei mai mult fiecare – și încasările vor fi mai mari, urmând să ajungă la 300.000 de euro. În plus, pe Ghencea, cu 30.000 de oameni în spate, atmosfera va fi cu totul alta. Iar Mihai Stoica e convins că această dublă, cu vicecampioana Danemarcei, reprezintă testul suprem pentru FCSB în acest sezon european. „Nu vorbim acum despre Sabah şi Partizan (n.r. – echipe de care ar da în play-off-ul Conference League). Asta cu Nordsjaelland e finala noastră pentru grupe. Dacă scoatem Nordsjaelland, care spulberă tot în Danemarca în primele trei meciuri din acest sezon, atunci suntem cu un picior în grupe“, a spus managerul roș-albaștrilor, la Orange Sport.

36.000

de euro va plăti FCSB pentru a închiria, din nou, Stadionul Steaua. E suma care s-a achitat și pentru meciul precedent, în campionat, cu CFR Cluj.

România în turul III preliminar din Conference League, manșa tur

Joi, 10 august

Sepsi – Aktobe (Kazahstan) 20.00 Digi Sport

Farul – Flora Tallinn (Estonia) 20.30

Televizarea meciului n-a fost stabilită, deocamdată.

FCSB – Nordsjaelland (Danemarca) 21.30 Pro TV

Meciurile retur se vor juca, joi, 17 august.

Iată de cine vor da formațiile românești, dacă vor avansa în play-off. Vorbim despre partidele decisive pentru intrarea în faza grupelor. Ele se vor juca pe 24 și 31 august:

*Farul – Învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) - HJK Helsinki (Finlanda)

*FCSB – Învingătoarea confruntării Sabah (Azerbaidjan) - Partizan (Serbia)

*Sepsi – Învingătoarea confruntării Bodo/Glimt (Norvegia) / Pyunik (Armenia)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat