Gigi Nețoiu și mama lui Cristi Borcea demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc apartamente premium

Gigi Nețoiu și mama lui Cristi Borcea demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc apartamente premium

Elena Borcea, mama fostului proprietar al echipei de fotbal Dinamo București Cristian Borcea, și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, au primit aviz pentru un ansamblu rezidențial cu 102 de apartamente în locul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“, din nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de profit.ro .

Restaurantul este amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, nr 8, și vizitat de numeroși fotbaliști.

George Butunoiu spune că a fost construit ca han, acum mai bine de 100 de ani, apoi a ajuns restaurant. „Actualul proprietar îl conduce încă din 1979. Pe vremea comuniștilor, și o bună perioadă după aceea, Doi Cocoși era faimos printre restaurantele cu specific tradițional românesc“, scrie Butunoiu pe site-ul său Restocracy.

Complexul Turistic International Doi Cocoși, firma prin care Borcea și Nețoiu dețin restaurantul, a fost, recent, avizat să demoleze toate cele 7 corpuri de clădiri din complex, mai exact complexul turistic în sine, un minihotel, o sală de forță, birouri, un magazin, un atelier și un atelier pentru tipăriri cu o suprafață construită de circa 2.200 de metri pătrați. În același timp, compania a fost autorizată să construiască în loc un ansamblu rezidențial cu două subsoluri, parter și 9 etaje, ultimele 3 retrase, care să cuprindă 102 apartamente, potrivit documentelor analizate de profit.ro .

Noua construcție propusă va avea o suprafață desfășurată de circa 18.700 de metri pătrați și va ocupa aproximativ jumătate din teren.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat