Gimastică artistică: Tatiana Guțu îl acuză de viol pe fostul campion olimpic Vitali Șcerbo

Gimastică artistică: Tatiana Guțu îl acuză de viol pe fostul campion olimpic Vitali Șcerbo

Ucraineanca Tatiana Guțu, dublă campioană olimpică la Barcelona (1992), în concursul feminin de gimnastică artistică, îl acuză pe fostul său coleg de echipă Vitali Șcerbo că ar fi violat-o când avea 15 ani, informează agenția EFE.

Sursa foto: Tatiana Guțu / Facebook

"Cine m-a violat la Stuttgart, Germania, la Cupa DTB din 1991? Vitali Șcerbo. Monstrul care m-a ținut terorizată în propria închisoare timp de atâția ani", a scris Guțu pe contul său Facebook.

Fosta gimnastă, care avea cu patru ani mai puțin decât fostul ei coleg din echipa Uniunii Sovietice, se așteaptă la o posibilă replică din partea lui Șcerbo. "Știu că vei încerca să te aperi, însă detaliile mele sunt mult mai puternice decât vorbele tale", i-a transmis Guțu lui Șcerbo.

Ea a profitat, totodată, de ocazie pentru a o critica pe fosta sa colegă Tatiana Toropova pentru că nu a susținut-o, precum și pe fostul gimnast Rustam Șaripov pentru că a fost de partea lui Șcerbo "și nu a protejat o copilă de 15 ani".

Tatiana Guțu, care a împlinit luna trecută 41 de ani, a câștigat aurul la Barcelona în concursul individual și în cel pe echipe, cucerind totodată argintul la paralele și bronzul la sol. Ea s-a retras din activitate la scurt timp după Olimpiada din 1992 și a obținut cetățenia americană în 2003.

Fosta sportivă nu a precizat dacă decizia de a denunța violul său a fost provocată de actualul scandal sexual din Statele Unite, în care este implicat cunoscut producător de filme Harvey Weinstein.

Vitali Șcerbo, care a cucerit șase medalii de aur la Barcelona și patru de bronz la Atlanta, în 1996, unde a concurat sub culorile Belarus, țara sa natală, s-a stabilit la rândul său în Statele Unite și conduce acum o academie la Las Vegas.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale