Gimnastică: Andreea Răducan, inclusă în International Hall of Fame

Gimnastică: Andreea Răducan, inclusă în International Hall of Fame

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a fost inclusă sâmbătă în galeria internaţională a gloriilor acestui sport, International Gymnastics Hall of Fame, în cadrul unei gale desfăşurate la Oklahoma City.

Cu acest prilej au fost incluşi în International Gymnastics Hall of Fame şi americanii Paul Hamm şi Nastia Lukin. Rusul Alexei Nemov, primit anul trecut în Hall of Fame, dar care nu a mai putut ajunge la ceremonia din 2017, a fost prezent şi el la festivitatea din acest an. Prin cele trei introduceri din 2018, Hall of Fame va ajunge la o componenţă de 98 de persoane din 22 de ţări.

Paul Hamm a fost primul gimnast american care a câştigat un titlu mondial la individual la masculin, în 2013, la Anaheim. Un an mai târziu, la Atena, devenea primul gimnast american care cucerea titlul olimpic la individual compus.

Nastia Lukin a cucerit aurul la individual compus la JO 2008 de la Beijing, unde a obţinut şi două medalii de argint, la paralele şi bârnă, precum şi o medalie de bronz la sol.

Andreea Răducan va rămâne în istoria iubitorilor gimnasticii prin faptul că a fost deposedată de titlul olimpic la individual compus în 2000, la Jocurile Olimpice de la Sydney, după ce a fost depistată pozitivă la pseudoefedrină, în urma unor pastile date de medicul lotului pentru răceală. Răducan a rămas în cele din urmă doar cu medalia de aur cucerită cu echipa.

Răducan a cucerit aurul cu echipa la Campionatele Mondiale de la Gent, unde a obţinut bronzul la individual compus şi aurul la bârnă şi sol, precum şi o medalie de bronz la sărituri.

La vârsta de 33 de ani, Andreea Răducan a fost aleasă anul trecut preşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică.

Răducan va fi al unsprezecelea reprezentant al României inclus în International Gymnastics Hall of Fame, după Nadia Comăneci (1993), Bela Karolyi (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Milosovici (2011), Gina Gogean (2013), Aurelia Dobre (2016). AGERPRES (AS/editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...