Gimnastică artistică: Andreea Răducan afirmă că Olivia Cîmpian nu poate fi suspendată

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a declarat că gimnasta Olivia Cîmpian, care vrea să reprezinte din nou România, nu riscă nicio suspendare pentru că nu a concurat la nicio competiţie pentru Ungaria.

Arădeanca Olivia Cîmpian, în vârstă de 17 ani, care a făcut parte din lotul României la Campionatele Europene 2017 de la Cluj-Napoca, a primit aprobarea în octombrie 2017 din partea Federaţiei internaţionale de gimnastică (FIG) să reprezinte Ungaria în competiţiile internaţionale. Sportiva şi familia ei s-au răzgândit în acest an şi vor să reprezinte din nou România.

''Olivia a luat decizia, împreună cu familia ei, de a reveni în ţară. Pe de o parte îmi pare rău că a făcut acest pas, când a plecat, pentru că a pierdut din activitate. Pe de altă parte încerc să văd partea bună a lucrurilor, că dacă nu ar fi avut această experienţă, s-ar fi gândit că nu a încercat şi cu siguranţă ar fi rămas cu o frustrare. A venit hotărâtă să se alăture echipei noastre. Niciunul dintre noi, din federaţie sau din Comitetul Executiv, nu doreşte să frângă aripile vreunui copil talentat, cu dorinţă de a face performanţă, motiv pentru care încercăm să-i explicăm că nu e un mod de a face performanţă jonglând dintr-o parte în cealaltă. Dacă ia hotărârea de a continua drumul de performanţă, să se alăture în mod conştiincios echipei noastre'', a declarat Andreea Răducan.

FR de Gimnastică a iniţiat demersurile necesare la Federaţia internaţională şi la federaţia maghiară pentru ca Olivia să poată reprezenta din nou România.

''Lucrurile administrative rămân în baza noastră. Din partea părinţilor am primit semnătura că nu îşi doresc pe viitor să concureze pentru o altă ţară. Virginia Oprişan, secretarul general, şi Mircea Apolzan au făcut demersurile necesare în a lua legătura cu federaţia internaţională, dar şi cu federaţia ungară. Nu am primit încă un răspuns din partea dumnealor, să sperăm că într-un timp relativ scurt vom şti exact care este poziţia lor oficială, pentru a şti cum proceda în continuare. Nu poate fi suspendată, mai mult decât atât, nu a concurat la nicio competiţie pentru Ungaria, aşa încât cred că este mai mult o chestiune de înţelegere prietenească. Cred că federaţia din Ungaria va găsi bunăvoinţa în a da drumul acestei sportive, pentru ca ea să se poată alătura echipei noastre'', a adăugat preşedinta FRG.

La Europenele de la Cluj-Napoca, Cîmpian a obţinut locul 23 la proba de individual compus. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 12 state au activat Garda Națională din cauza revoltelor care s-au extins pe întreg teritoriul american

3 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

4 Economia Suediei, țara cu cea mai controversată politică anticoronavirus, a crescut în primul trimestru

5 Procurorii din Bulgaria au găsit în timpul unei percheziții la un ministru o listă cu patroni de presă și afac…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima