Gimnastică artistică: Rusul Kuliak nu regretă manifestarea de susţinere a invadării Ucrainei

Gimnastică artistică: Rusul Kuliak nu regretă manifestarea de susţinere a invadării Ucrainei

Gimnastul rus Ivan Kuliak a declarat că nu regretă faptul că a purtat un simbol de susţinere a invadării Ucrainei pe podiumul de premiere, sâmbătă, la Cupa Mondială de la Doha, relatează DPA.

Kuliak, care riscă o suspendare de durată, nu a arătat remuşcări în declaraţiile făcute marţi pentru Russia Today: ''Dacă aş fi pus din nou în această situaţie, de a purta sau nu litera ''Z'' pe piept, aş face la fel''.

''Am văzut-o la soldaţii noştri şi o privesc ca pe un simbol, 'pentru victorie' şi 'pentru pace'. Am vrut să îmi arăt poziţia. Ca sportiv, voi lupta mereu pentru victorie şi voi concura pentru pace'', a mai spus Kuliak.

Kuliak a afişat litera ''Z'' pe piept înaintea premierii sale cu medalia de bronz la paralele, probă câştigată de ucraineanul Ilia Kovtun.
Litera a fost folosită ca semn de identificare pentru tancurile ruseşti care au invadat Ucraina şi este văzută ca semn de susţinere a invaziei.

Sportivul de 20 de ani a fost criticat pentru atitudinea sa, caracterizată drept ''şocantă'' de către Federaţia Internaţională de Gimnastică, for care a cerut Fundaţiei sale de Etică a gimnasticii să demareze o anchetă.

FIG a anulat toate evenimentele programate în Rusia şi Belarus, adăugând că nu va organiza alte competiţii în cele două ţări până la noi ordine.

''FIG a adoptat mai multe măsuri contra Rusiei şi Belarus pe 4 martie. Din data de 7 martie 2022, sportivii şi oficialii ruşi şi belaruşi, inclusiv arbitrii, nu vor mai avea dreptul se a lua parte la competiţii organizate de FIG sau licenţiate de FIG'', a precizat organizaţia.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: bbc.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...