Gimnastică: Preşedintele FIG vrea să instaureze o linie de asistenţă telefonică pentru victimele hărţuirii sexuale

Gimnastică: Preşedintele FIG vrea să instaureze o linie de asistenţă telefonică pentru victimele hărţuirii sexuale

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG), Morinari Watanabe, speră să poată pune în practică, în viitorul apropiat, o linie de asistenţă telefonică pentru victimele hărţuirii sexuale, estimând că aproximativ 1.000 de cazuri ar putea fi denunţate din primul an, informează AFP.

"Un sportiv sau părintele unui sportiv ar putea apela numărul acestei linii de oriunde din lume", a spus preşedintele FIG, miercuri la Jakarta, cu ocazia Jocurilor Asiatice, după câteva luni de la condamnarea la închisoare pe viaţă a fostului medic al echipei naţionale americane de gimnastică Larry Nassar, găsit vinovat de agresiuni sexuale comise împotriva a peste 265 de victime, dintre care 160 de gimnaste, timp de două decenii.

Punerea în practică a acestei linii de asistenţă este o măsură a unui plan global al FIG vizând crearea unei Fundaţii de etică a gimnasticii, incluzând o componentă de protecţie, o componentă disciplinară şi o componentă de conformitate.

Acest plan va fi supus votului federaţiilor naţionale membre în luna decembrie.

"Eu cred că peste 1.000 de persoane vor apela această linie pentru a reclama fapte de hărţuire sexuală chiar din primul an de funcţionare", a adăugat Watanabe.

Preşedintele FIG mizează pe existenţa acestei linii pentru a descuraja anumiţi potenţiali agresori.

În luna februarie, CIO a pus deja în practică o celulă de ajutorare a victimelor pentru JO de la PyeongChang, cu scopul de a oferi susţinere medicală şi psihologică victimelor hărţuirii sau abuzurilor sexuale. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: KYODO/japantimes.co.jp

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon