Giorgia Meloni, despre discursul lui Putin: „A fost propagandă”

Giorgia Meloni, despre discursul lui Putin: „A fost propagandă”

Premierul italian Giorgia Meloni a calificat drept „propagandă” discursul privind starea Rusiei ținut marți de către Vladimir Putin.

Giorgia Meloni FOTO EPA-EFE

„O parte din inima mea spera la altfel de cuvinte, la un pas înainte. A fost propagandă”, a spus Meloni în cursul unei vizite la Irpin, un oraș de lângă Kiev, capitala Ucrainei.

„Faptele sunt diferite. Un lucru e să vorbeşti despre cifre, altceva e să vezi personal vieţile oamenilor distruse fără niciun motiv”, a adăugat ea, citată de agenția de presă ANSA, potrivit Agerpres .

Sosită în Ucraina cu trenul din Polonia, la o zi după vizita la Kiev a preşedintelui american Joe Biden, aflat la rândul său marţi la Varşovia, Giorgia Meloni a vizitat localitățile Irpin și Bucea, unde a depus flori la un memorial pentru victimele războiului.

Bucea și Irpin sunt două dintre localitățile ucrainene unde au fost raportate atrocități ale armatei ruse. Rusia a negat că forţele sale armate ar fi comis crime de război în cele două oraşe, notează Reuters.

Agenda Giorgiei Meloni mai prevede o întâlnire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”