Giurgiu: Autoturisme căutate în Norvegia şi Marea Britanie, depistate de poliţiştii de frontieră

Giurgiu: Autoturisme căutate în Norvegia şi Marea Britanie, depistate de poliţiştii de frontieră

Trei cetăţeni români sunt cercetaţi pentru tăinuire după ce au încercat să scoată din ţară prin PTF Giurgiu-Ruse două autoturisme marca Tesla şi unul marca Land Rover, în valoare totală de 178 de mii de euro, care erau căutate de autorităţile din Norvegia, respectiv Marea Britanie.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un cetăţean român care conducea o platformă pe care se afla un autoturism marca Tesla, model X, fabricat în anul 2016, însoţit de un cetăţean român în vârstă de 36 ani. Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că autoturismul transportat pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 27 iunie 2019. În acelaşi timp, lucrătorii noştri au observat, în imediata apropiere a punctului, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S. Având suspiciuni cu privire la motivul prezenţei în zonă, şoferul maşinii a fost legitimat şi identificat un alt cetăţean român în vârstă de 39 de ani care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la autoturismul respectiv în bazele de date şi astfel au aflat că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi.

Faţă de cele constatate, cetăţenii români au declarat că transportau cele două autoturisme în Bulgaria, la solicitarea unui prieten şi nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea se află în atenţia autorităţilor.

La doar câteva ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră un alt cetăţean român în vârstă de 34 de ani, la volanul unui autoturism marca Land Rover.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie, în data 14 august 2018.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că a cumpărat autoturismul din Marea Britanie în anul 2018 şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta se află în atenţia autorităţilor.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270, alin.1, C.P., iar autoturismele în valoare totală de 178 de mii de e uro, au fost indisponibilizate la sediul ITPF Giurgiu, până la finalizarea cercetărilor. AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”