Giurgiu: Cetăţean turc cercetat după ce a încercat să transporte în România un grup format din 11 migranţi

Giurgiu: Cetăţean turc cercetat după ce a încercat să transporte în România un grup format din 11 migranţi

Un cetăţean turc este cercetat în stare de arest preventiv pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să transporte cu o maşină, pe teritoriul României, un grup format din 11 migranţi.

"Poliţiştii de frontieră giurgiuveni care acţionau în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Giurgiu au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, la o distanţă de aproximativ trei kilometri de locul unde echipajele de poliţie patrulau, un grup de persoane care se deplasa dinspre malul românesc al Dunării spre interiorul ţării. Imediat a fost declanşată o acţiune specifică pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, fiind angrenaţi şi poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Gostinu şi din cadrul Sectorului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, alături de care au fost desfăşurate activităţi specifice de cercetare a zonei. În urma acţiunilor derulate, a fost depistat pe comunicaţia Gostinu - Giurgiu un grup de persoane, format din unsprezece bărbaţi. Aceştia se urcau într-un autovehicul care staţiona pe drum, la volanul căruia se afla un bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 53 de ani", informează, sâmbătă, ITPF Giurgiu, într-un comunicat de presă.

În cadrul verificărilor, autorităţile au stabilit faptul că zece bărbaţi sunt sirieni, iar unul este resortisant turc şi au vârste cuprinse între 14 şi 36 de ani.

Aceştia le-au declarat poliţiştilor de frontieră că au traversat Dunărea, din localitatea Ruse (Bulgaria), folosindu-se de o barcă cu motor, tip lotcă. Ajunşi pe malul românesc, ei şi-au continuat deplasarea către o locaţie GPS, care i-a condus la maşina în care îi aştepta cetăţeanul turc ce urma să îi preia şi să îi transporte până la frontiera de vest a României.

Conform protocolului româno-bulgar, cei unsprezece cetăţeni străini au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, faţă de cetăţeanul turc, şoferul autoturismului, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Giurgiu efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de la lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În baza materialului probator administrat, bărbatul a fost prezentat instanţei de judecată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus faţă de aceasta măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…