Giurgiu: Cozi de tiruri de aproximativ zece kilometri la trecerea frontierei spre Bulgaria

Giurgiu: Cozi de tiruri de aproximativ zece kilometri la trecerea frontierei spre Bulgaria

Tirurile care așteaptă trecerea frontierei spre Bulgaria prin PTF Giurgiu Ruse formează cozi de aproximativ zece kilometri pe DN 5, iar cozile care se formează aproape săptămânal au ajuns să îi deranjeze nu numai pe șoferii care așteaptă, cât și pe cei care locuiesc în vecinătatea drumului național.

"Vrem să ajungem la controlul de frontieră, dar văd că suntem în dreptul localității Frătești, mai avem aproximativ zece kilometri până în punctul de frontieră și deja ne-am oprit din cauza cozii formate", a declarat Alexandru A., unul dintre șoferi pe tir care aștepta miercuri în jurul prânzului în capătul cozii de pe DN5.

Cozile de tiruri formate aproape tot timpul pe DN 5 au început să îi deranjeze și pe cei care locuiesc în vecinătatea drumului național.

"Circulația este dirijată de polițiști care permit accesul tirurilor spre frontieră în grupuri, dar, totuși, pe timpul nopții șoferii nervoși claxonează, mai adresează și injurii, vorbesc tare, pornesc și opresc tirurile, aprind farurile, este un adevărat vacarm, nu ne putem odihni", a declarat și Petra S. din localitatea Remuș, sat traversat de DN 5 Giurgiu-București.

Sătenii din Remuș spun și că aproape toată săptămâna una din cele două benzi de circulație de pe DN 5 este ocupată de tirurile care așteaptă la frontieră, iar în zonă au loc și foarte multe accidente pentru că toți ceilalți șoferi trebuie să folosească numai o bandă de circulație.

"Avem copii care merg la școală sau ies în stația de autobuz pentru transportul la licee, nici nu ne mai putem desfășura viața normal din cauza tirurilor, ar trebui să li se facă o bretea separată de transport către frontieră și tirurile să nu mai treacă prin sat pentru că reprezintă un real pericol", a declarat și Mărioara S.

Localnicii se plâng și de faptul că pe marginea drumului național rămân și multe sticle sau alte ambalaje în urma tirurilor care așteaptă la coadă.

"Motivul pentru care se formează cozi la frontieră este acela că șoferii de tiruri trebuie să aștepte controlul de frontieră după care trebuie să își achiziționeze vinietele de călătorie pe drumurile din Bulgaria doar de la punctele amplasate în frontieră, iar plata se face numai cu cardul. Din observațiile noastre, în primele trei zile ale săptămânii este un vârf al traficului, deoarece în week-end mulți șoferi de tiruri evită să pornească la drum", a declarat, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Cristina Onofrei.

Potrivit informării Poliției de Frontieră, timpul de așteptare pentru un tir ajuns în PTF Giurgiu este de aproximativ 20 de minute, iar traficul se efectuează pe două artere numai că, potrivit șoferilor, tirurile care ajung acum la coadă la aproximativ zece kilometri de punctul de frontieră pot aștepta și câteva ore trecerea prin punctul de frontieră.

La PTF Giurgiu-Ruse, după trecerea podului Prieteniei, aproape de intrarea în Bulgaria, se află amplasate două tonete de încasare a contravalorii vinietelor de călătorie pe drumurile din Bulgaria, una pentru tiruri și alta pentru autoturisme, iar în 24 de ore aproximativ trei sute de tiruri ies din România spre Bulgaria.

AGERPRES / (AS — autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”