Giurgiu: Grevă a şoferilor de pe transportul public din cauza amenzilor date de poliţişti pentru nepurtarea măştii

Giurgiu: Grevă a şoferilor de pe transportul public din cauza amenzilor date de poliţişti pentru nepurtarea măştii

Şoferii din cadrul societăţii de transport în comun din municipiul Giurgiu au organizat vineri o grevă spontană, circulaţia fiind întreruptă timp de câteva ore pe toate traseele, ei acuzând controalele efectuate de poliţişti şi amenzile care le sunt aplicate de aceştia pentru pasagerii care nu poartă mască de protecţie.

Primăria municipiului Giurgiu a fost înştiinţată printr-o adresă transmisă de operatorul public de transport în comun, SC Liber Trans Com SRL, cu privire la declanşarea grevei spontane, apărută din cauza controalelor inopinate efectuate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei Poliţiei Locale şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Primăria municipiului Giurgiu.

Şoferii şi-au exprimat nemulţumirea că primesc zilnic amenzi pentru că unii călători nu poartă mască în microbuz, dar spun că nu pot fi atenţi şi "la condus şi să taie bilete şi să urmărească pasagerii pe timpul transportului".

Şi pasagerii şi-au exprimat nemulţumirea că poliţiştii locali le spun celor care nu au locuri pe scaune să coboare din maşini, pentru a fi respectată distanţarea fizică.

În urma situaţiei apărute primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a purtat discuţii cu reprezentanţii instituţiilor mai sus menţionate, precum şi cu operatorul de transport public în comun şi pe parcursul după amiezii a fost reluată circulaţia mijloacelor de transport.

Conform municipalităţii, primarul Adrian Anghelescu va organiza, la începutul săptămânii viitoare, o şedinţă la care sunt invitaţi să participe operatorul de transport public în comun, Liber Trans, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi ai Direcţiei Poliţiei Locale pentru a stabili "bazele unui parteneriat care să aibă în vedere efectuarea prevenţiei, iar ulterior, dacă regulile nu sunt respectate, să se treacă la aplicarea contravenţiilor". AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria