Giurgiu: Peste 37 de tone de deşeuri din Bulgaria, oprite la graniţă

Giurgiu: Peste 37 de tone de deşeuri din Bulgaria, oprite la graniţă

Peste 37 de tone de deşeuri metalice şi din plastic venite din Bulgaria au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

''În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetăţeni bulgari cu vârste de 40, respectiv 56 de ani. Primul şofer transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deşeuri metalice, iar cel de-al doilea şofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deşeuri din plastic. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu'', se arată marţi într-un comunicat al ITPF Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, comisarii de mediu au stabilit că documentele de transfer prezentate autorităţilor de control erau incomplete.

Deşeurile erau încărcate din Bulgaria şi aveau ca destinaţie societăţi comerciale din judeţele Buzău şi Călăraşi.

Având în vedere că documentele de transfer erau incomplete, autorităţile de frontieră nu au permis accesul pe teritoriul României în cazul celor două mijloace de transport, deşeurile fiind returnate societăţilor expeditoare.

În ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră au mai oprit la intrarea în România prin PTF Giurgiu - Ruse cantitatea de 589 de tone de deşeuri de oţel, plastic, Pet-uri, aluminiu, zinc, alte materiale metalice, praf metalic şi pilitură de alamă, pilitură de fier, anvelope uzate, polistiren şi carton, pe care 28 de şoferi bulgari, opt români şi un macedonean încercau să le introducă fără documente complete în ţara noastră. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa