Giurgiu: Şcolile din municipiul reşedinţă au început online din cauza lipsei fondurilor pentru încălzire

Giurgiu: Şcolile din municipiul reşedinţă au început online din cauza lipsei fondurilor pentru încălzire

Toate unităţile şcolare din municipiul Giurgiu au început cursurile online din cauza dificultăţilor financiare în asigurarea agentului termic în unităţi.

"Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online", se arată într-o informare transmisă luni Inspectoratului Judeţean Şcolar de către Primăria municipiului Giurgiu.

Încă din ultimele zile ale anului trecut, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, trăgea un semnal de alarmă cu privire la faptul că fără un ajutor financiar de la Guvernul României nu poate fi asigurat agentul termic în unităţile şcolare din oraş şi există posibilitatea ca reluarea cursurilor să fie făcută online, lucru care s-a şi întâmplat.

"Nu vă ascund faptul că ne găsim în situaţia să avem gaz plătit până la data de 3 ianuarie 2022", a declarat la data de 30 decembrie 2021, într-o conferinţă de presă, Adrian Anghelescu.

El a afirmat că prin majorarea preţului gazului de şase ori, cheltuielile municipalităţii sunt de aproximativ 180.000 de lei pe zi, respectiv aproximativ cinci milioane de euro pe sezonul rece, ceea ce este "catastrofal" şi "nu se poate trece peste această iarnă decât iarăşi cu ajutor guvernamental" pentru că şi aşa şcolile, creşele şi grădiniţele primeau agent termic după un program de 12 ore pe zi cuprins între orele 4,00 şi 16,00.

"Ne întindem cât ne este plapuma, cerem ajutor şi facem tot posibilul să primim acest ajutor, să înţeleagă Guvernul României că nu se poate! Sper ca cineva să se îndrepte asupra acestui fapt şi să ne pună la dispoziţie măcar o sumă de cinci milioane de lei, minimum necesar pentru lunile următoare", încheia apelul făcut încă de la finalul anului trecut, primarul municipiului Giurgiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale