Giurgiu: TIR-urile care ies din ţară au avut de aşteptat 210 minute

Giurgiu: TIR-urile care ies din ţară au avut de aşteptat 210 minute

TIR-urile care ies din ţară prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute la controlul de frontieră din ţară, după ce pe timpul nopţii de marţi spre miercuri timpul de aşteptare a ajuns la 210 minute.

Camioanele au format cozi de câţiva kilometri pe noul drum de legătură inaugurat în urmă cu două zile, drum în lungime de aproximativ şase kilometri care face legătura între DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi Podul Prieteniei.

"În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.273 camioane, 443 autoturisme şi 3.326 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.215 de camioane, 622 de autoturisme şi 3.799 de persoane. Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de circulaţie pe ambele sensuri de deplasare şi înregistrăm un timp de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 30 de minute pe sensul de intrare în ţară, respectiv 90 de minute pe sensul de ieşire din ţară. Aceşti timpi de aşteptare ridicaţi se datorează numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, dată fiind şi perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă", a declarat miercuri, presei, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Pentru autoturisme, controlul la frontieră se efectuează pe trei artere de circulaţie, pe sensul de ieşire din ţară şi pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară.

Pentru acestea timpul de aşteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră este de 20 de minute pe ambele sensuri de deplasare.

Autorităţile de frontieră recomandă participanţilor la trafic, tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, astfel încât să evite apariţia suprasolicitărilor doar pentru unele dintre acestea.

Totodată, din data de 20 decembrie 2021 a intrat în vigoare obligativitatea completării formularului digital pentru toate persoanele care intră în România. Formularul se completează online şi nu trebuie tipărit, el fiind citit automat de dispozitivele Poliţiei de Frontieră Române, în interval de câteva secunde, fără a afecta timpul de aşteptare la controlul de frontieră.

Poliţiştii de frontieră recomandă ca formularul digital (PLF) să fie completat anterior prezentării la control de frontieră în punctul de trecere.

În situaţia în care o persoană se prezintă în punctul de trecere a frontierei fără formularul digital completat, acesteia i se permite intrarea în ţară şi are obligaţia de a-l completa într-un termen de 24 de ore. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”