Go: Programul de calculator AlphaGo a câștigat și a doua partidă cu campionul mondial Lee Se-dol

Go: Programul de calculator AlphaGo a câștigat și a doua partidă cu campionul mondial Lee Se-dol

AlphaGo, un soft de calculator dezvoltat special de Google pentru jocul de go, a câștigat și a doua confruntare, dintre cele cinci programate la Seul, împotriva campionului mondial, sud-coreeanul Lee Se-dol, după patru ore și jumătate de joc, relatează DPA.

''Ieri am fost surprins, dar azi sunt mai mult decât atât, am rămas fără cuvinte'', a declarat Lee, 33 ani, un expert al sportului inventat în China acum 3.000 de ani. Miza înfruntării dintre inteligența artificială și cea umană este un premiu de un milion dolari. Meciul se va încheia pe 15 martie.

Regulile jocului de go sunt în principiu simple: cei doi jucători încearcă să cucerească spații pe tabla construită cu forma unui caroiaj de 19 linii și 19 coloane, folosind piese albe și negre care se așează la intersecțiile dintre linii și coloane.

Programul AlphaGo a fost produs de divizia DeepMind AI aparținând Google și este conceput să prevadă cele mai probabile mutări ale oponentului uman și să reacționeze în consecință. În luna octombrie acest program a câștigat un meci de cinci partide împotriva lui Fan Hui, un jucător european de top care este însă poziționat mult sub Lee Se-dol în ierarhia internațională.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS