Go: Programul de calculator AlphaGo a câștigat și a doua partidă cu campionul mondial Lee Se-dol

Go: Programul de calculator AlphaGo a câștigat și a doua partidă cu campionul mondial Lee Se-dol

AlphaGo, un soft de calculator dezvoltat special de Google pentru jocul de go, a câștigat și a doua confruntare, dintre cele cinci programate la Seul, împotriva campionului mondial, sud-coreeanul Lee Se-dol, după patru ore și jumătate de joc, relatează DPA.

''Ieri am fost surprins, dar azi sunt mai mult decât atât, am rămas fără cuvinte'', a declarat Lee, 33 ani, un expert al sportului inventat în China acum 3.000 de ani. Miza înfruntării dintre inteligența artificială și cea umană este un premiu de un milion dolari. Meciul se va încheia pe 15 martie.

Regulile jocului de go sunt în principiu simple: cei doi jucători încearcă să cucerească spații pe tabla construită cu forma unui caroiaj de 19 linii și 19 coloane, folosind piese albe și negre care se așează la intersecțiile dintre linii și coloane.

Programul AlphaGo a fost produs de divizia DeepMind AI aparținând Google și este conceput să prevadă cele mai probabile mutări ale oponentului uman și să reacționeze în consecință. În luna octombrie acest program a câștigat un meci de cinci partide împotriva lui Fan Hui, un jucător european de top care este însă poziționat mult sub Lee Se-dol în ierarhia internațională.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro