Godină susține că Horodniceanu ar trebui demis: Orice altă sancțiune ar fi o bătaie de joc

Godină susține că Horodniceanu ar trebui demis: Orice altă sancțiune ar fi o bătaie de joc

Polițistul Marian Godină este de părere că singura sancțiune potrivită în cazul procurorului este destituirea din magistratură, invitând polițiștii, care l-au filmat pe fostul șef DIICOT, să îl contacteze și să nu cedeze în cazul unor eventuale „presiuni”.

FOTO Arhivă Adevărul

„Am vizionat imaginile cu dl Horodniceanu și văd lucrurile cam așa: Un judecător, în timpul său liber, se filmează cum tunde un gard, activitate care nu are nicio legătură cu viața sa profesională. Judecătorul este exclus din magistratură pe motiv că a adus atingere imaginii justiției. Un procuror care e oprit în trafic, invocă funcția de procuror, amenință polițistul că merge la șeful lui, îi amintește polițistului că îi e dator pentru că "din cauza lui" are salariul mărit cu 15%, pentru că a vorbit el cu ministrul”, a scris polițistul Marian Godină într-o postare pe Facebook, întrebându-se ce sancțiune merită fostul șef DIICOT, actual vicepreședinte al CSM.

Polițistul a mai susținut că procurorul ar trebui exclus din magistratură. „Eu zic că, păstrând proporțiile, ăsta al doilea e de dus direct la pușcărie. Lăsând gluma la o parte, consider că orice altă sancțiune în afara destituirii dlui Horodniceanu din magistratură ar fi o bătaie de joc la adresa noastră, a oamenilor de rând care ne dorim ca toți să fie egali în fața legii”, a mai spus Marian Godină, punctând că fostul șef DIICOT nu a fost precaut.

Totodată, Marian Godină i-a felicitat pe polițiști. „În cazul în care vor simți ceva presiuni, le recomand să citească Legea avertizorului de integritate și să pună la punct pe oricine ar încerca să le reproșeze ceva, eventual să mă contacteze dacă au nelămuriri.Cât despre dl Horodniceanu, sper că va fi destituit pentru că a adus o atingere gravă imaginii magistraților români. Sunt curios totuși ce măsuri va lua CSM”, a conchis polițistul.

Vicepreşedintele CSM le-a reproșat unor poliţişti tupeul de a opri un procuror

Vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu , a fost oprit în trafic de poliţişti, acesta reproşându-le oamenilor legii “tupeul de a opri un procuror care a condus structura de crimă organizată”.

După apariția imaginilor, Daniel Horodniceanu a transmis că a fost oprit de polițiști fără să fi încălcat legea, catalogând acțiunea acestora drept "o scenetă bine pusă la punct", care ar fi fost filmată "probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, și nu cu body-cam".

„Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având și alte pasaje, tăiate, însă. Aș accentua ideea că filmarea, scoasă din context, ilustrează un personaj reprobabil care abuzează de putere în față unui polițist la datorie. Comportamentul meu intrigat poate avea un sens-deși e greu să privești că acceptabil orice exces de putere- doar în contextul mai larg în care conduceam regulamentar și polițiștii m-au oprit în condițiile descrise, precum și de faptul că nu este prima dată când se întâmpla asta", a declarat vicepreşedintele CSM pentru Digi24 .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...