''Godzilla vs. Kong'' stabileşte un record la box-office în pandemie

''Godzilla vs. Kong'' stabileşte un record la box-office în pandemie

Lansarea internaţională din acest weekend a producţiei Warner Bros. ''Godzilla vs. Kong'' a stabilit un nou record în pandemie pentru un film de la Hollywood, un semn plin de speranţă al revenirii iminente a prezenţei publicului în sălile de cinematograf, relatează DPA.

Filmul, care a avut lansarea miercuri în cinematografele nord-americane şi pe HBO Max, a debutat pe 38 de pieţe externe, cu încasări impresionante de 121,8 milioane de dolari, inclusiv 70,3 milioane venituri din China. Este cel mai important debut pentru un film de la Hollywood în China după anul 2019. Confruntarea dintre monştri a obţinut de asemenea încasări de 12,4 milioane de dolari din 891 săli IMAX, cea mai mare reuşită IMAX a Hollywood-ului înregistrată după decembrie 2019.



Debutul ''Godzilla vs. Kong'' a depăşit încasările obţinute până în prezent la nivel internaţional de la lansarea în decembrie a ''Wonder Woman 1984'' a aceluiaşi studio de producţie, cu venituri de 120 de milioane de dolari pe pieţele externe (şi 45,9 milioane de dolari suplimentari pe piaţa internă), conform estimărilor companiei de analiză Comscore. Punctul de referinţă anterior stabilit în pandemie pe pieţele externe a fost lansarea de 53 de milioane de dolari a producţiei ''Tenet'' a studioului, în august 2020.

Cinematografele americane îşi reîncep treptat activitatea, după un an marcat de redeschideri şi închideri, însă unele săli, inclusiv Regal şi lanţurile mai mici (cum ar fi ArcLight din Los Angeles) nu au revenit încă. În pofida faptului că cinematografele funcţionează la capacitate limitată, filmul de acţiune ''Nobody'', de categoria ''R'' al Universal a debutat în acest weekend în 2.460 de săli nord-americane, cu încasări de 6,7 milioane de dolari. Los Angeles şi New York City, ambele redeschise recent, au fost cele două pieţe care au adus cele mai mari încasări.

Filmul, cotat cu un rating 'A-'' de CinemaScore şi catalogat 79% ''Certified Fresh'' de Rotten Tomatoes, thriller-ul cu Bob Odenkirk a depăşit cu uşurinţă producţiile recent lansate ''The Little Things'', ''Let Him Go'' şi ''Honest Thief'' şi ''The Marksman'' cu Liam Neeson.


Filmele de familie ''Tom & Jerry'', ''The Croods: A New Age'' şi ''Raya and the Last Dragon'', dar şi lungmetrajele ''Tenet'' şi ''Wonder Woman 1984'', au fost producţiile care s-au remarcat în rândul celor lansate în pandemie, ceea ce face ca performanţa solidă realizată de un titlu relativ mai puţin strălucitor precum ''Nobody'' să reprezinte un potenţial semn optimist pentru săptămânile viitoare. Se preconizează că filmul va fi lansat pe servicii premium de video la cerere (PVOD) la data de 16 aprilie, conform strategiei Universal.

Concurentul la Premiile Oscar al A24, ''Minari'', a fost singurul film nominalizat la ''cel mai bun film'' care a ajuns în Top 10. În cel de-al şaptelea weekend de la lansare filmul a obţinut venituri de 275.000 de dolari, ajungând la încasări totale de 1,8 milioane de dolari.

Lungmetrajul ''Promising Young Woman'' rămâne producţia cu cele mai bune încasări dintre cele nominalizate la categoria ''Cel mai bun film'', cu venituri cumulate de 5,9 milioane până în prezent.

Toate cele opt producţii nominalizate în ediţia din acest an a Oscarurilor la categoria ''Cel mai bun film'' - "The Father", "Judas and the Black Messiah", "Minari", "Nomadland", "Promising Young Woman", "Sound of Metal", "The Trial of Chicago 7", "Mank" - pot fi vizionate de asemenea de la domiciliu, notează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”