Golf: Tiger Woods, transferat la un spital din Los Angeles

Golf: Tiger Woods, transferat la un spital din Los Angeles

Americanul Tiger Woods, starul golfului profesionist, operat pentru leziuni grave la un picior suferite în accidentul rutier de marţi, a fost transferat într-un prestigios spital din Los Angeles pentru continuarea recuperării sale, a anunţat, joi, unitatea medicală, citată de AFP.

"Tiger Woods a fost transferat la centrul medical Cedars-Sinai pentru a continua tratamentul ortopedic şi recuperarea", a declarat, pe Twitter, doctorul Anish Mahajan, directorul interimar al spitalului Harbor-UCLA, unde campionul a fost transportat imediat după accident.

"Pentru a respecta secretul medical, centrul Harbor-UCLA nu va furniza informaţii suplimentare despre pacient", s-a mai precizat în comunicat, adăugându-se că personalul medical a "avut onoarea de a-l trata pe unul din cei mai mari sportivi ai generaţiei noastre".

Tiger Woods s-a rostogolit de mai multe ori, marţi dimineaţă , după ce a pierdut controlul asupra vehiculului pe o porţiune de drum abruptă şi predispusă la accidente, în apropiere de Los Angeles, fără ca în accident să fie implicate alte maşini, conform primelor elemente ale anchetei.


Foto: (c) ETIENNE LAURENT / EPA


Conform salvatorilor sosiţi la faţa locului, jucătorul era conştient după accident, fiind scos din vehicul cu răni grave la ambele picioare, iar poliţistul care l-a descoperit la momentul accidentului, a precizat că Tiger Woods a "avut mult noroc să scape cu viaţă".

Echipele de salvare au fost nevoite să folosească un instrument specializat în descarcerare şi un topor pentru a-l extrage pe Tiger Woods din maşină, acesta fiind apoi transportat la un spital din apropiere. Conform presei din Statele Unite, Woods s-a ales cu o gleznă distrusă şi fracturi la picioare, dintre care una multiplă.

Acesta a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a necesitat implantarea unei tije metalice în tibie şi şuruburi pentru consolidarea osului de la picior şi gleznă.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...