Google a acceptat reţeaua de socializare a lui Trump, Truth Social, pe magazinul său de aplicaţii

Google a acceptat reţeaua de socializare a lui Trump, Truth Social, pe magazinul său de aplicaţii

Reţeaua de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, poate fi de acum descărcată de pe Google Play Store, după ce gigantul internetului respinsese o cerere în acest sens vara aceasta, apreciind atunci drept insuficientă moderarea conţinuturilor de pe platforma fostului preşedinte american, informează joi AFP.

FOTO: Twitter

Google a relevat pentru AFP miercuri că Truth Social a acceptat în final să-şi actualizeze aplicaţia, pentru a se asigura că regulamentul său privind retragerea mesajelor care incită la ură este aplicată, potrivit Agerpres.

Pentru a fi distribuite prin magazinul de aplicaţii mobile al Google, programele „trebuie să se conformeze regulamentului nostru pentru editori, inclusiv obligaţiei de a modera în mod eficient conţinuturile postate de terţi şi de a retrage mesajele inacceptabile, precum cele care incită la violenţă”, a amintit un purtător de cuvânt al Google.

Lansată în februarie, Truth Social se doreşte o alternativă la marile reţele de socializare - în special Twitter, de pe care Donald Trump a fost suspendat la începutul lui ianuarie 2021 -, având drept laitmotiv libertatea de exprimare şi o moderare minimă a conţinuturilor.

„A fost o plăcere să lucrăm cu Google şi suntem încântaţi că ei ne-au ajutat să oferim în sfârşit Truth Social tuturor americanilor, indiferent de aparatul pe care îl folosesc”, a reacţionat Shannon Devine de la MZ Group, care gestionează relaţiile publice ale Trump Media and Technology Group (TMTG), compania-mamă a Truph Social.

„Este o etapă majoră în misiunea noastră pentru restabilirea libertăţii de exprimare online”, a adăugat Shannon Devine.

TMTG a salutat deja săptămâna trecută admiterea Truth Social pe magazinul de aplicaţii al Samsung în SUA, Galaxy Store.

În august, Google a refuzat să găzduiască platforma în Play Store, considerând că moderarea conţinutului este „insuficientă”. Numărul unu mondial al publicităţii online explicase că i-a semnalat platformei Truth Social „mai multe încălcări” ale regulamentelor magazinului de aplicaţii.

Spre deosebire de iOS al iPhone, sistemul de operare Android al Google pentru smartphone-uri permite unui utilizator să descarce o aplicaţie prin alte mijloace decât propriul magazin de aplicaţii. Cu toate acestea, magazinul rămâne interfaţa privilegiată a utilizatorilor unui telefon cu sistem de operare Android, care reprezintă majoritatea zdrobitoare a smartphone-urilor din lume.

Pe App Store Apple, unde este prezentă, Truth Social este pe locul 89 la categoria „reţele sociale”.

Exclus de marile platforme sociale, Doland Trump a recuperat doar o parte dintre abonaţii săi pe Truth Social. În prezent, el este urmărit de 4,18 milioane de persoane, comparativ cu 88,8 milioane urmăritori câţi avea pe Twitter şi 35,4 milioane pe Facebook înainte de a fi suspendat de pe aceste reţele pentru că i-a încurajat pe susţinătorii săi în timpul asaltului asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, care s-a soldat cu mai mulţi morţi.

Truth Social este folosită inclusiv de fani ai mişcării QAnon, pentru a-şi răspândi teoriile complotiste, legând de exemplu personalităţi ale Partidului Democrat precum Hillary Clinton de o reţea satanistă şi pedofilă.

NewsGuard, care evaluează sursele de informaţie în funcţie de fiabilitatea lor, a găsit 88 de conturi care distribuie conţinut QAnon cu mai mult de 10.000 de urmăritori pe Truth Social, dintre care mai mult de jumătate erau „certificate”, iar mai mult de o treime dintre acestea fuseseră interzise pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...