Gorghiu exclude o colaborare cu PMP: Băsescu nu există ca variantă de dialog

Gorghiu exclude o colaborare cu PMP: Băsescu nu există ca variantă de dialog

Președintele liberalilor, Alina Gorghiu, exclude orice colaborare cu PMP și cu Traian Băsescu după alegerile din 11 decembrie, afirmând că majoritatea parlamentară, care va avea în centru PNL, nu va propune pe nimeni altcineva ca prim-ministru decât pe Dacian Cioloș.

''Pe lângă PNL, cred că vor mai intra în Parlament PSD, USR, UDMR și minorități. PMP și ALDE nu vor intra. Aceasta este credința mea, având în vedere pulsul din teren. În mod cert, majoritatea parlamentară care va avea în centru PNL nu va propune pe nimeni altcineva ca prim-ministru decât pe Dacian Cioloș. Suntem singurul partid care ne-am asumat în mod transparent, în mod public, fără echivoc, o candidatură în persoana lui Dacian Cioloș. Pentru noi nu există Băsescu. Nu există Băsescu, de principiu, în Parlament. De altfel, nu există Băsescu nici ca variantă de dialog'', a spus Alina Gorghiu, într-o conferință de presă susținută la Reșița, după lansarea candidaților PNL Caraș-Severin la Parlament.

Ea exclude posibilitatea ca lui Traian Băsescu să i se propună postul de premier. În opinia liderului PNL, cea mai mare greșeală pe care o majoritate parlamentară ar putea să o facă ar fi să investească într-un om aflat de 26 de ani în politică, ''ce a distrus, a discreditat instituțiile statului român''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”