Gorj: Aceiași candidați de la Alianța Noastră România, pe liste în două circumscripții electorale

Gorj: Aceiași candidați de la Alianța Noastră România, pe liste în două circumscripții electorale

Doi candidați de la Partidul Alianța Noastră România care figurează pe listele de la Gorj au fost depistați că sunt și pe listele din județul Giurgiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, președinta Biroului Electoral Județean (BEJ) Gorj, Doina Săvulescu.

Este vorba de Matei Catrinoiu, fost candidat la Primăria Târgu-Jiu, care este înscris pe prima poziția a Partidului Alianța Noastră România Gorj la Senat, el figurând și pe listele de candidați la Camera Deputaților din județul Giurgiu, și de Mihai Vlădulescu, acesta fiind pe listele pentru Camera Deputaților în ambele circumscripții electorale.

"Am primit sesizare din partea Biroului Electoral Central (BEC) prin care ne informa faptul că s-a constatat, în urma verificării listelor de candidați, că de la Partidul Alianța Noastră România, Catrinoiu Matei și Vlădulescu Mihai figurau înscriși pe liste electorale atât la Circumscripția nr. 20 Gorj cât și la circumscripția electorală din Giurgiu. Catrinoiu Matei era înscris la Circumscripția Electorală Gorj pe listele de candidați pentru Senat și la Giurgiu pe listele de candidați pentru deputat, iar Vlădulescu Mihai în ambele circumscripții electorale la Camera Deputaților. În consecință, în această situație, BEC, conform Legii 208/2015, este îndreptățit să emită o decizie prin care să constate nule ambele candidaturi și să aplice o amendă contravențională. Până în prezent, o astfel de decizie nu a fost emisă. Dacă o astfel de decizie va fi emisă, atunci Partidul Alianța Noastră România, la nivelul județului Gorj, va rămâne cu liste incomplete", a precizat Doina Săvulescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN