Gorj: Activitatea mai multor operatori economici din Târgu-Cărbuneşti, suspendată din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Gorj: Activitatea mai multor operatori economici din Târgu-Cărbuneşti, suspendată din cauza creşterii cazurilor de COVID-19

Autorităţile au decis suspendarea activităţii cu publicul în cazul mai multor operatori economici şi instituţii de pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, în urma analizelor privind incidenţa cazurilor pe localităţi efectuate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Gorj şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj, ţinând cont de rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a adoptat Hotărârea nr. 31 din data de 12 octombrie prin care, în localitatea Târgu Cărbuneşti, unde s-au înregistrat mai mult de 1,5 cazuri la mia de locuitori, începând de luni, a fost suspendată activitatea cu publicul în cazul mai multor instituţii şi operatori economici.

Astfel, se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

De asemenea, se suspendă activitatea cu publicul a cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, dar şi a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Decizia a fost luată şi în cazul restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

Totodată, prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj se menţine măsura de suspendare a activităţii cu publicul pentru instituţiile şi operatorii economici menţionaţi în localităţile Alimpeşti, Stăneşti, Ciuperceni şi Novaci (cu excepţia Zonei Montane Rânca) unde, în continuare, rata de incidenţă a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

În permanenţă, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Gorj, în cooperare cu Direcţia de Sănătate Publică Gorj, efectuează analize privind incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul localităţilor din judeţul Gorj, anumitor zone cu risc epidemiologic, precum şi la nivelul unităţilor şcolare şi al instituţiilor publice, urmând a fi propuse, analizate şi adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcţie de evoluţia epidemiologică. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

4 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

5 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor