Gorj: Aproximativ 4.000 de persoane protestează la mitingul organizat de PSD pentru salvarea CE Oltenia

Aproximativ 4.000 de persoane protestează joi seara la mitingul organizat de PSD Gorj în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru menținerea sediului social al Complexului Energetic Oltenia (CEO) la Târgu-Jiu, printre aceștia numărându-se politicieni, autorități locale și județene, primari, dar și membri ai societății civile și susținători ai echipelor de fotbal, handbal și baschet din județ.

Președintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că mutarea sediului social al CEO la București este o decizie care "poate să ne coste foarte mult la nivel național și la nivel local".

"Pentru noi, activitatea CEO este viața județului Gorj. Măsurile acestea luate peste noapte au determinat oamenii să intre în greva foamei, ne-au determinat să fim cu toții uniți și să nu lăsăm la voia întâmplării o decizie care poate să ne coste foarte mult la nivel național și la nivel local. CEO pentru județul Gorj înseamnă 15.000 de locuri de muncă în activitatea de bază, 25.000 de locuri de muncă în activitatea de prestări servicii. Dacă se mută sediul la București, e o decizie proastă", a declarat Ion Călinoiu.

Printre mesajele protestatarilor s-au numărat "CEO aparține Gorjului", "Nu lăsați Gorjul să moară", "Lăsați Gorjul pe harta României" și "Lăsați-ne să muncim". Totodată, protestatarii au cerut demisia ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

"Este printre puținele dăți când ne-am adunat aici oameni cu profesii diferite, oameni de vârste diferite, pentru că am conștientizat cu toții faptul că la ora actuală CEO reprezintă inima economică a județului Gorj. N-am venit aici să sărbătorim, poate ar fi fost un moment de sărbătoare dacă erau alte condiții, am venit să ne strigăm dezamăgirea, să ne strigăm durerea, frica de ce va urma, pentru că vă spun, mutarea sediului social va însemna începutul sfârșitului pentru CEO, începutul sfârșitului pentru județul Gorj", a precizat liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala