Gorj: Cantitatea de 60 de metri cubi de material lemnos, confiscată de poliţişti în urma unor controale

Gorj: Cantitatea de 60 de metri cubi de material lemnos, confiscată de poliţişti în urma unor controale

Cantitatea de peste 60 de metri cubi de material lemnos a fost confiscată de poliţişti în urma unor controale, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 8.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă postat, joi, pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

"La data de 13 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat un tânăr de 21 de ani, din comuna Plopşoru, în timp ce conducea o autoutilitară cu număr fals de înmatriculare, pe DJ 662 Brăneşti. Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit faptul că tânărul ar fi montat, pe autoutilitară, plăcuţele cu numerele de înmatriculare ce aparţin altui autoturism defect pe care, de asemenea, îl deţine. Autoutilitara era încărcată cu material lemnos de esenţă fag, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 lei şi i-a fost confiscată cantitatea de 6,8 metri cubi material lemnos", se arată în comunicat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii punerea în circulaţie a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au continuat activităţile de verificare cu privire la provenienţa materialului lemnos transportat ilegal de tânăr, ocazie cu care s-a constatat faptul că la sediul societăţii comerciale al cărei administrator este se afla depozitată o cantitate însemnată de material lemnos, respectiv 48,36 metri cubi lemn foc de diferite specii, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

În cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a agentului economic cu 3.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a întregii cantităţi de lemn de foc. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri

5 „Acolo sunt mulți rechini cu diverse interese” / Noi dezvăluiri din interiorul Ministerului Sănătății