Gorj: Cercetări într-un dosar penal in rem pentru lucrări fără autorizaţie la Muzeul 'Constantin Brâncuşi'

Gorj: Cercetări într-un dosar penal in rem pentru lucrări fără autorizaţie la Muzeul 'Constantin Brâncuşi'

Poliţiştii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal in rem, în urma unei sesizări în care se semnalează că la Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu au fost efectuate lucrări fără autorizaţie de construcţie.

"Lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări în cazul unui dosar penal pentru executarea de lucrări fără autorizaţie de construcţie", a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu.

Potrivit directorului interimar al Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi", Denisa Şuţă, este vorba despre lucrări de igienizare, care nu necesită avize de la Ministerul Culturii.

"Am făcut lucrări de igienizare. (...) Sunt lucrări care nu necesitau aviz de la Ministerul Culturii sau altfel de autorizaţii. (...) Nu sunt lucrări de reparaţii, sunt lucrări de igienizare", a precizat, pentru AGERPRES, Denisa Şuţă.

Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi" s-a deschis miercuri, la Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Naţionale Brâncuşi, la 144 de ani de la naşterea sculptorului.

Muzeul funcţionează în Casa Gănescu, monument istoric de secol XIX, situat în centrul municipiului Târgu Jiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale