Gorj: Drumarii au intervenit pe Transalpina pentru a ajuta un microbuz cu turiști străini blocat de zăpadă

Angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, împreună cu jandarmii montani și salvamontiștii, au intervenit, sâmbătă, pentru a ajuta un microbuz cu turiști străini să înainteze pe Transalpina, în zonă fiind viscol puternic.

Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, microbuzul nu a mai putut să înainteze din Pasul Urdele către zona montană Rânca, din cauza zăpezii care a înghețat pe carosabil.

"Viscol puternic pe DN 67 C Transalpina, a nins azi-noapte de la 1.800 de metri în sus, s-a acționat cu două utilaje. Astăzi, în jurul orei 10,00, am fost nevoiți să intervenim cu utilajele și împreună cu echipele de jandarmi montani și Salvamont, în zona Urdele, deoarece a fost anunțat un microbuz cu câțiva turiști străini. Ne-am mobilizat, nu au fost înzăpeziți, dar nu puteau să mai înainteze pentru că zăpada înghețase pe drum. S-a acționat cu material antiderapant, cu lama în față, în câteva zone în care s-au creat rulouri de zăpadă, azu fost înlăturate, iar în jurul orei 12,15 deja coboară pe drum uscat. Sunt echipați, 4X, dar și cu cauciucuri de iarnă condițiile sunt foarte grele. Erau 3 sau 4 turiști străini, acum coboară, însoțiți de cele două utilaje de la noi cu lamă, echipajul de la Salvamont și echipajul de jandarmi montani", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Tudor.

Potrivit sursei citate, în unele zone circulația este oprită din cauza viscolului, urmând ca drumarii să acționeze pentru degajarea drumului atunci când condiții meteorologice vor permite.

"Stratul de zăpadă tocată este de 2-3 centimetri, acționăm cu lama, dar bate vântul și este și risc de îngheț puternic, deci nu se poate circula nici cu 4X4. Circulația este restricționată, chiar oprită pe moment până când vom curăța cu utilajele bine drumul", a mai spus Tudor.

AGERPRES / (A — autor: Oana Popescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante