Gorj: Drumarii au intervenit pe Transalpina pentru a ajuta un microbuz cu turiști străini blocat de zăpadă

Angajații Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu, împreună cu jandarmii montani și salvamontiștii, au intervenit, sâmbătă, pentru a ajuta un microbuz cu turiști străini să înainteze pe Transalpina, în zonă fiind viscol puternic.

Potrivit directorului SDN Târgu-Jiu, Ion Tudor, microbuzul nu a mai putut să înainteze din Pasul Urdele către zona montană Rânca, din cauza zăpezii care a înghețat pe carosabil.

"Viscol puternic pe DN 67 C Transalpina, a nins azi-noapte de la 1.800 de metri în sus, s-a acționat cu două utilaje. Astăzi, în jurul orei 10,00, am fost nevoiți să intervenim cu utilajele și împreună cu echipele de jandarmi montani și Salvamont, în zona Urdele, deoarece a fost anunțat un microbuz cu câțiva turiști străini. Ne-am mobilizat, nu au fost înzăpeziți, dar nu puteau să mai înainteze pentru că zăpada înghețase pe drum. S-a acționat cu material antiderapant, cu lama în față, în câteva zone în care s-au creat rulouri de zăpadă, azu fost înlăturate, iar în jurul orei 12,15 deja coboară pe drum uscat. Sunt echipați, 4X, dar și cu cauciucuri de iarnă condițiile sunt foarte grele. Erau 3 sau 4 turiști străini, acum coboară, însoțiți de cele două utilaje de la noi cu lamă, echipajul de la Salvamont și echipajul de jandarmi montani", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Tudor.

Potrivit sursei citate, în unele zone circulația este oprită din cauza viscolului, urmând ca drumarii să acționeze pentru degajarea drumului atunci când condiții meteorologice vor permite.

"Stratul de zăpadă tocată este de 2-3 centimetri, acționăm cu lama, dar bate vântul și este și risc de îngheț puternic, deci nu se poate circula nici cu 4X4. Circulația este restricționată, chiar oprită pe moment până când vom curăța cu utilajele bine drumul", a mai spus Tudor.

AGERPRES / (A — autor: Oana Popescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

5 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…