Gorj: Fiul unui poliţist care a murit în timpul serviciului, încadrat direct pe postul tatălui

Fiul unui poliţist care a murit în urmă cu peste 26 de ani într-un accident de muncă a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai, pe acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl, au informat, miercuri, reprezentanţii IPJ Gorj.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul IPJ Gorj, povestea a început în urmă cu câţiva ani, atunci când gândul de a se face poliţist i-a încolţit în minte tânărului care şi-a pierdut tatăl într-un accident de muncă, într-o noapte de septembrie, în anul 1992.

La momentul tragicului incident, poliţistul, în vârstă de 35 de ani, îşi executa serviciul de patrulare pe raza municipiului Târgu-Jiu. În jurul orei 02,30, el se afla pentru control, la sediul unei bănci, din localitate. Şi-a anunţat prezenţa bătând în geamul de la camera paznicului de serviciu, folosind expresia "poliţia", el fiind însoţit de doi sergenţi jandarmi.

"În momentul următor, speriat şi derutat, a apărut în cadrul ferestrei paznicul din interior, care a tras două focuri de armă, cu pistolul din dotare. Primul glonţ l-a lovit pe plutonier în cap. În zadar a fost transportat poliţistul la spital, pentru că decesul se produsese imediat după incident. A lăsat în urmă o soţie îndurerată de suferinţă şi un copil de numai 4 ani. Pentru devotamentul cu care a acţionat în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, dăruirea şi spiritul de sacrificiu dovedit, în întreaga activitate, plutonierului i s-a acordat, post-mortem, gradul de căpitan, prin ordinul ministrului de interne", se arată în comunicat.

Sursa citată mai menţionează că, "la 26 de ani şi 8 luni de la plecarea din viaţa şi din cariera de poliţist a plutonierului Constantin Orăscu, fiul îi calcă pe urme în alegerea meseriei de apărător al legilor ţării".

Tânărul de 30 de ani beneficiază de prevederile Ordinului M.A.I. 35/2014, privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi şi a fost încadrat direct, începând cu data de 22 mai, la acelaşi loc de muncă unde şi-a desfăşurat activitatea şi tatăl său, respectiv Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, se mai arată în comunicat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul