Gorj: Rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori în municipiul Târgu Jiu şi în alte trei localităţi

Gorj: Rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori în municipiul Târgu Jiu şi în alte trei localităţi

Mai multe restricţii vor fi aplicate în municipiul Târgu Jiu şi în alte trei localităţi din Gorj care au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori, anunţă, miercuri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit sursei citate, în conformitate cu prevederile H.G. nr.35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul Românie şi Tabelul cu incidenţa cazurilor pe localităţi în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj, având în vedere că a fost depăşită valoarea indicelui de incidenţă de 3/1.000 de locuitori pentru localităţile Târgu Jiu (3,15), Ciuperceni (5,17), Fărcăşeşti (3,18) şi Novaci (3,18), pentru perioada 4 martie, ora 00,00 - 17 martie, ora 24,00, se dispun mai multe măsuri.

Astfel, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor şi se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare. Măsurile prevăzute se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

De asemenea, se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Totodată, având în vedere că valoarea indicelui de incidenţă este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori în localităţile Văgiuleşti (2,53), Jupâneşti (1,96) şi Dăneşti (1,80), pentru perioada 4 martie, ora 00,00 - 17 martie, ora 24,00, se dispun mai multe măsuri.

Astfel, se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Se permite activitatea cu publicul a restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului. Măsurile se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

De asemenea, se permite organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Totodată, prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT, ISU Gorj a transmis populaţiei din localităţile unde rata de infectare a depăşit 3 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori un mesaj de avertizare pentru respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...