Gorj: Taxă de 10 lei pentru aparţinătorii pacienţilor din Spitalul Judeţean; conducerea a luat decizia să o retragă

Gorj: Taxă de 10 lei pentru aparţinătorii pacienţilor din Spitalul Judeţean; conducerea a luat decizia să o retragă

O taxă de 10 lei introdusă în decembrie pentru aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu care vor să stea peste noapte alături de aceştia, va fi sistată printr-o decizie a Comitetului Director, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat, marţi, managerul unităţii medicale, Gigel Capotă.

Acesta a precizat pentru AGERPRES că până la momentul actual, prin această taxă s-au strâns 100 lei.

"Referitor la taxa de 10 lei, a fost o propunere în şedinţa Comitetului Director din luna decembrie 2018, privind posibilitatea încasării unei sume, contravaloare a utilităţilor, a tuturor materialelor sanitare şi ce punem noi la dispoziţie nu numai pentru mamele copiilor de peste 3 ani, ci pentru toţi aparţinătorii din spital care doresc să stea peste noapte. S-a spus undeva că ce fac cei care nu au bani, nu suntem atât de rigizi, dar trebuie să faci şi dovada, trebuie să aduci de la primărie că nu ai venituri, sunt nişte reguli care sunt prevăzute în contractul cadru pe care îl avem încheiat cu CAS. Am făcut şi o analiză, s-a încasat 100 de lei. Oricum, noi am găsit resursele financiare să intervenim, că tot vorbeam de Secţia Pediatrie, vrem să modernizăm complet Secţia Pediatrie, începând cu luna aceasta şi deci oricum scoteam această taxă", a susţinut Gigel Capotă.

El a dat asigurări că, începând de marţi, respectiva taxă nu se mai încasează, însă decizia trebuie validată în şedinţa Comitetului Director.

"Am luat astăzi o hotărâre, (...) urmăreşti efectele pe care le are hotărârea respectivă şi poţi să revii asupra ei. Plus că nu-i văd rostul, pentru 100 de lei. În următorul Comitet Director vom lua hotărârea să o sistăm, eu sper să fie pe la sfârşitul acestei săptămâni.", a adăugat Capotă. AGERPRES/(A - autor: Oana Popescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…