Gorj: Taxă de 10 lei pentru aparţinătorii pacienţilor din Spitalul Judeţean; conducerea a luat decizia să o retragă

Gorj: Taxă de 10 lei pentru aparţinătorii pacienţilor din Spitalul Judeţean; conducerea a luat decizia să o retragă

O taxă de 10 lei introdusă în decembrie pentru aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu care vor să stea peste noapte alături de aceştia, va fi sistată printr-o decizie a Comitetului Director, cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat, marţi, managerul unităţii medicale, Gigel Capotă.

Acesta a precizat pentru AGERPRES că până la momentul actual, prin această taxă s-au strâns 100 lei.

"Referitor la taxa de 10 lei, a fost o propunere în şedinţa Comitetului Director din luna decembrie 2018, privind posibilitatea încasării unei sume, contravaloare a utilităţilor, a tuturor materialelor sanitare şi ce punem noi la dispoziţie nu numai pentru mamele copiilor de peste 3 ani, ci pentru toţi aparţinătorii din spital care doresc să stea peste noapte. S-a spus undeva că ce fac cei care nu au bani, nu suntem atât de rigizi, dar trebuie să faci şi dovada, trebuie să aduci de la primărie că nu ai venituri, sunt nişte reguli care sunt prevăzute în contractul cadru pe care îl avem încheiat cu CAS. Am făcut şi o analiză, s-a încasat 100 de lei. Oricum, noi am găsit resursele financiare să intervenim, că tot vorbeam de Secţia Pediatrie, vrem să modernizăm complet Secţia Pediatrie, începând cu luna aceasta şi deci oricum scoteam această taxă", a susţinut Gigel Capotă.

El a dat asigurări că, începând de marţi, respectiva taxă nu se mai încasează, însă decizia trebuie validată în şedinţa Comitetului Director.

"Am luat astăzi o hotărâre, (...) urmăreşti efectele pe care le are hotărârea respectivă şi poţi să revii asupra ei. Plus că nu-i văd rostul, pentru 100 de lei. În următorul Comitet Director vom lua hotărârea să o sistăm, eu sper să fie pe la sfârşitul acestei săptămâni.", a adăugat Capotă. AGERPRES/(A - autor: Oana Popescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Irina Rimes, în călduri?

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…