GRAFIC Evoluția cazurilor de coronavirus în România pe zile. Fotografia momentului: Locul 35 în lume, încadrați de Irlanda și Polonia

GRAFIC Evoluția cazurilor de coronavirus în România pe zile. Fotografia momentului: Locul 35 în lume, încadrați de Irlanda și Polonia

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus raportat luni, la orele 18.00, a urcat la 168 în România, cu zece îmbolnăviri în plus față de bilanțul de la ora 10.00 și cu 29  mai multe decât duminică, 15 martie. În continuare, nu există niciun deces pe teritoriul țării. Primul caz a fost înregistrat pe data de 26 februarie, dar numărul de cazuri noi a început să crească vertiginos din data de 9 martie, relatează  G4Media.ro .

Cifra relativ mică este dată și de numărul relativ mic de testări efectuate de România comprativ cu alte țări. Până acum au fost efectuate 3708 de testari.

România se află pe locul 35 în topul țărilor infectate la nivel mondial. Primele locuri sunt ocupate de China (80,880), Italia (27,980), Iran (14,991), Spania (9,4280) și Coreea de Sud (8,236).

Într-o situație comparabilă cu cea a României se aflau, luni seara, Irlanda cu 170 de cazuri de infectare, cu diferența că această țară a înregistrat deja două decese și Polonia cu 156 de cazuri și 3 decese.

Potrivit worldometers.info/coronavirus , numărul total de infectări cu coronavirus era luni seara de 179,829, iar numărul deceselor s-a ridicat la 7074. Dintre cei infectați, 78,292 s-au însănătoșit.

Grupul de comunicare strategică a anunțat luni la ora 188  din ce județe provin cele zece noi cazuri de îmoblnăvire: patru în București, două în Ilfov și câte unul în Constanța, Teleorman, Neamț și Mureș.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Cele 10 persoane au vârste cuprinse între 21 de ani și 63 de ani, precizează sursa citată

Până în prezent, nouă persoane au fost declarate vindecate și au fost externate.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...