GRAFIC România, locul 14 în Europa la numărul de decese COVID-19 raportate la 1 milion de locuitori

GRAFIC România, locul 14 în Europa la numărul de decese COVID-19 raportate la 1 milion de locuitori

Conform statisticilor, țara noastră stă mai bine decât țări precum Suedia, Belgia, Mare Britanie, Spania și Franța la numărul de decese din cauza COVID raportate la un milion de locuitori. Belgia este pe locul întâi în acest top, urmată de atipicele San Marino și Andorra.

Cea mai mare rată de mortalitate din cauza COVID 19, raportată la un milion de locuitori (904) este în Belgia, conform worldometeres.info. Asta desigur dacă excludem San Marino unde cele 42 de persoane decedate din această cauză reprezintă un procent mult mai mare pentru că populația totală ste de numai 33.953 de persoane. Cam în aceeși situație se află și Andorra care este pe locul 3.

În primele zece țări cu rată mare de mortalitate raportată la un milion de locuitori întâlnim în ordine Spania (4), Marea Britanie(5), Italia (6), Suedia (7), Franța (8), Macedonia (9) și Moldova (10). 

România stă și mai bine la numărul de cazuri de infectări cu COVID -19 raportate la un milion de locuitori, fiind pe locul 22 în Europa, conform  worldometers.info .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu