Grecia: Băncile nu vor fi redeschise în 9 iulie (Reuters)

Grecia: Băncile nu vor fi redeschise în 9 iulie (Reuters)

Grecia va emite miercuri un decret ministerial ce vizează extinderea vacanței bancare, care durează deja de opt zile lucrătoare, a declarat, pentru Reuters, un oficial guvernamental care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Duminica trecută, premierul elen Alexis Tsipras a anunțat impunerea unor restricții asupra mișcărilor de capital, limitând retragerile zilnice de numerar la 60 de euro. În plus, oficialul a informat că băncile elene vor fi închise până pe 6 iulie, dar perioada a fost prelungită până miercuri, 8 iulie.

'Vacanța bancară va fi extinsă', a afirmat oficialul, fără a furniza detalii suplimentare.

Luni, BCE a anunțat că menține linia de finanțare de urgență (ELA) destinată creditorilor eleni la actualul nivel restricționat și va înăspri condițiile de acordare a finanțării, majorând garanțiile solicitate în schimbul fondurilor. Decizia BCE va limita opțiunile autorităților de la Atena.

În prezent, finanțarea de urgență oferită de BCE băncilor elene este limitată la 89 de miliarde de euro. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...